La Liga'nın 14'üncü haftasında Real Madrid, deplasmanda Almeria'yı 5-0 mağlup etti. Henüz 3'üncü dakikada gol perdesini açan Cristiano Ronaldo, dakikalar 53'ü gösterdiğinde ise Aleix Vidal'ın müdahalesiyle sakatlık geçirdi ve yerini Jese'ye bırakmak zorunda kaldı.

Hafta içinde Portekiz Milli Takımı forması altında 3-2 kazandıkları İsveç maçına damgasını vuran yıldız futbolcu, lig mücadelesini de boş geçmedi. 2013 yılında Madrid'de 63 gol kaydeden, son 7 maçta 14 kez ağları sarsan 28 yaşındaki oyuncu, oldukça çarpıcı bir istatistiğe de imzasını attı.

SAAT BAŞI GOL

Radikal'den Gökhan Karakaş'ın haberine göre; bu sezon La Liga'da 14, Şampiyonlar Ligi ve Milli Takım'da 4'er maça çıkan dünyaca ünlü yıldız, söz konusu 22 maçta toplam 1944 dakika süre aldı. Ronaldo, şu ana kadar 32 kez fileleri havalandırırken, her 60 dakikada bir gol atmayı başardı. Ayrıca bu sezon görev yaptığı her maça ilk 11'de başlayan Ronaldo, 32 golün yanı sıra takım arkadaşlarına 7 asist yaptı.

ADIM ADIM ZİRVEYE

Cristiano Ronaldo, Almeria'ya attığı golle birlite, Real Madrid tarihinde "La Liga'da en fazla gol atan futbolcu" sıralamasında 4. sıradaki Hugo Sanchez'i yakaladı. 1985-1986 ila 1991-1992 sezonlarında Madrid forması giyen Hugo Sanzhez, 207 maçta 164 gol attı. İspanya'da 5'inci sezonunu geçiren Ronaldo ise bu sayıya 149 maçta ulaştı. Bu alanda 186 golü bulunan Santillana, ilk sıranın sahibi.

SAKATLIĞI CİDDİ DEĞİL

Almeira maçında sol bacağından sakatlandıktan sonra kenar yönetimine değişiklik işareti yapan Ronaldo'nun ciddi bir sakatlığının olmadığı tahmin ediliyor. Portekizli futbolcunun, Galatasaray ile Çarşamba günü oynanacak maçta forma giyip giyemeyeceği bugün yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacak.