Galatasaray'ın tecrübeli defans oyuncusu, Çek Tomas Ujfalusi'nin yokluğunda yerini ne partneri Semih ne de kanatlar doldurabildi. Onun yokluğunda Muslera'nın kalesinde gördüğü gol de bir hayli fazla.

 

SAVUNMA HATTI ÇÖKTÜ

Galatasaray'a nazar mı değdi bilinmez... Son şampiyon G.Saray, geçen sezonki dengeli ve heyecanlı futbol anlayışını unuttu, unutturdu.  

Sarı-kırmızılılar, savunma hattında ciddi sıkıntılar yaşarken, bunda en büyük etken Tomas Ujfalusi'nin sakatlanması olarak görülüyor. Çünkü tecrübeli defansın sakatlığıyla birlikte G.Saray defansının dengesi bozulmuş  durumda

 

İSTATİSTİKLER ORTADA

Oysa Galatasaray savunmasında geçen sezondan beri önemli bir değişiklik yok. Kaleci aynı kaleci: Muslera, kanatlar yine Eboue ve Hakan Balta... Semih ise aynı Semih. Ancak Ujfalusi'nin yokluğunda hepsinin bir bir döküldüğü gözleniyor.

 

Performansıyla devlerin listesine giren Muslera da bu sezon kurtarışlarıyla değil daha çok filelerden çıkardığı toplarla objektiflere takıldı.

 

A2 ile oynanan hazırlık maçında çime takılarak sakatlanan Ujfalisi'nin olmayışının rakamlara da yansıdığı görülüyor. G.Saray şampiyonluğa ulaştığı geçen sezon ilk yarı kalesinde 11 gol görmüştü. Bu sezon henüz 8 hafta sonunda sarı-kırmızılılar 12'ye ulaştı.