Beşiktaş’ın unutulmaz futbolcularından Pascal Nouma, "Türkiye’de ırkçılık yoktur. Bazı siyahi arkadaşlar da hareketlerine dikkat edip, insanları tahrik etmemeli" dedi.

Pascal Nouma, Fenerbahçe-Galatasaray maçında sarı-kırmızılıların Fildişili siyah oyuncusu Eboue'ye tribünlerden muz gösterilmesi ve ardından Drogba’nın yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

DROGBA: BANA MAYMUN DİYORSUNUZ AMA...

Drogba, tribünlerden 'muz' gösterilmesine ve ırkçılık tartışmalarına ilişkin olarak, sosyal medyadan, insanoğlunun maymundan geldiğini gösteren bir evrim fotoğrafı yayınlayarak yanıt vermiş ve Fenerbahçelilere şunları yazmıştı:

"Bana maymun diyorsunuz ama 2008'de Chelsea, Fenerbahçe'yi yendiğinde ağlıyordunuz... Bana maymun diyorsunuz ama geçen sene ben Şampiyonlar Ligi'ni kazanırken ekranlarınızın önünde sevinçten zıplıyordunuz... Bana maymun diyorsunuz ama Galatasaray'la şampiyonluk yaşadığımda deliye döndünüz... Ve en kötüsü; bana maymun diyorsunuz ama dün benim 'maymun' kardeşimin attığı iki golde de sevinçten zıpladığınızı unutuyorsunuz... Ve kendinize gerçek taraftar diyorsunuz, öyle mi?"

NOUMA: SİYAH IRK İÇİN EN RAHAT YAŞANABİLEN ÜLKE TÜRKİYE

Sosyal medyadan değerlendirmelerde bulunan Fransız oyuncu Nouma ise Drogba'ya hitaben şunları söyledi:

"Türkiye’de ırkçılık yoktur. Fransa’da oynadığım takımın taraftarları bile bize ırkçılık yapardı, Türkiye’de varsa ben de Brad Pitt’im. Siyah ırk için en rahat yaşanabilen ülke Türkiye’dir, burada yasamak istememin en büyük sebebi budur.. Nokta.

Tabii bu arada bazı siyahi arkadaşlar da hareketlerine dikkat edip, insanları tahrik etmemeli."

SAHALARDA DAHA ÖNCE YAŞANMIŞ BAZI 'IRKÇILIK' OLAYLARI

-5 Nisan 2012’de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk grubu maçı oynandığı esnada Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ile Trabzonspor futbolcusu Dider Zokora arasında sözlü tartışma yaşandı. Maç bitiminde Zokora, tartışma sırasında Emre’nin kendisine “ırkçı" söylemlerde bulunduğunu söylemiş ve dava açmıştı.

-Yine Kasım 2011’de oynanan Beşiktaş maçında Galatasaraylı Eboue, kendisine maymun diye hakaret edildiğini ileri sürmüştü. Avrupa'da büyük yankı uyandıran sözlerden sonra bu olay Beşiktaşlılar tarafından yalanlanmıştı.

-Vefat eden gazeteci Kazım Kanat, 2006’da sihay bir futbolcu olan ve sonradan Türkiye vatandaşlığına geçen Mehmet Aurelio için, "Aurelio milli formayı giyerse, ben de İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmam" demişti.

-İsrail-Filistin sorununun gündemde büyük yer kapladığı 2002 yılında İstanbul’da ve Konya’da düzenlenen gösterilerde, Fenerbahçe’nin İsrailli futbolcusu Haim Revivo‘ya yönelik olarak, ‘‘Hitler şimdi seni daha iyi anlıyorum’’ sloganları atılmıştı.