Guardian yazarı Raphael Honigstein Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Schalke 04'ün büyük bir kriz yaşadığını ve büyük ihtimalle Galatasaray'a eleneceğini yazdı.

Gazetenin Alman futbolu uzmanı Honigstein, "Schalke'nin bu sezon diz çökme şansı büyük. Lige iyi bir başlangıç yaptılar ama şimdi Şampiyonlar Ligi vizesi için 7 puana ihtiyaçları var. Büyük ihtimalle de Galatasaray'a elenecekler. Son dokuz Bundesliga maçının sadece birini kazanabildiler" diyor.

Schalke'nin son dakika golüyle Bundesliga'nın dibindeki Greuther Fürth'e yenildiğini hatırlatan yazar, ertesi gün eleştiri oklarının geçici olarak takımın başına getirilen Jens Keller'e çevrildiğini ve idman sahasına "Keller dışarı" pankartlarının asıldığını belirtiyor. Yazar şöyle devam ediyor;

"Keller'in durumu, Rafael Benitez'in Chelsea'deki haline benziyor. Çoğu kişi 42 yaşındaki Keller'in futbolu bildiğine inanıyor. Ama taraftarlar, liderlik özelliklerine sahip olmadığına ikna olmuş halde. Schalke'nin eski genç takım hocası gereken karizma ve ağırlığa sahip değil. Daha da kötüsü, şanslı da değil"

Keller'in teknik direktörlüğe yeterli olmadığı algısının, gerçekleri de etkilemeye başlamış olabileceğini de belirten yazar, Süddeutsche Zeitung gazetesinin Schalke'deki 'mega krizle' ilgili bir yazı yayımladığını aktarıyor.

'KELLER YAKINDA GİDEBİLİR'

Keller'in de bu halkla ilişkiler sorununun farkında olduğunu belirten Honigstein, genç hocanın "Takım iyi durumda ama insanların şüphelerini gidermek için yapabilecek bir şeyim yok" dediğini aktarıyor ve şöyle devam ediyor.

"Hızla, yeniden eskisi gibi oynamaya başlamazlarsa, Keller yakında gidebilir. Ama gidişi Keller'i sürpriz bir şekilde takımın başına getiren Sportif Direktör Horst Heldt'i sıkıntıya sokar. Kalıcı bir hoca aramaya başlamadan önce, Keller'in bir şekilde başarılı olmasına ihtiyacı var. Bu sırada Bundesliga'nın kendi kendine en çok zarar veren takımı, isyanın eşiğinde. Schalke taraftarları Fürth'te oynayan eksi futbolcuları Gerald Asamoah'a sevgi gösterisinde bulunurken, kendi oyuncularını yuhladılar. Ayrıca Galatasaray maçından hemen önceki Bayern Münih deplasmanı, büyük ihtimalle bu havayı hemen değiştirmeyecek. Ama iyi bir haber de var. Schalke bu yıl 'acıların şampiyonu' ünvanını kimseye bırakmayacak"