Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın en önemli maçında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

Derbinin ilk tehlikeli atağını 5. dakikada Beşiktaş geliştirdi. Sol kanattan Quaresma'nın ortasına ceza alanında boş durumdaki Babel kafayı vurdu ancak top auta gitti.

12'de Yasin Öztekin ile Atınç Nukan arasındaki mücadele sonrası Galatasaray cephesi penaltı beklerken, hakem Bülent Yıldırım 'devam' dedi.

İlk 45 dakika golsüz geçilirken, ikinci yarıya Beşiktaş golle başladı. 47'de sağ çaprazdan kazanılan frikikte Talisca'nın vuruşu Bruma'nın kafasına çarparak Muslera'yı yanılttı ve top ağlara gitti: 0-1.

Beraberlik için bastıran Galatasaray'da 63'te Bruma güzel hareketlerle girdiği ceza sahasında son vuruşu yapamadı. 82'de ise Atınç'tan seken topu önünde bulan Podolski mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla puanını 50 yapan Beşiktaş, Başakşehir'e 4, Galatasaray'a 10, Fenerbahçe'ye ise 12 puan fark atarak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

Galatasaray tribünleri 90 dakika sonrasında yönetimi istifaya davet etti.