Brezilya Üçüncü Futbol Ligi takımlarından Madureira, formalarında Ernesto Che Guevara'nın portresini taşıyacak.

Kulüp, Alberto Koda tarafından çekilen Che Guevara portresinin basıldığı formalarla yeni bir ticari hamleye imza attı. Formaların henüz resmi bir maçta kullanılmadığı belirtilirken, çıktığı günden itibaren 3 binden fazla satılan formalarla ilgili konuşan Madureira Kulübü Başkanı Elias Duba, "Üretim yapan fabrika talebi karşılayamıyor" ifadesini kullandı.

Oyuncuların Che Guevara resimli formalarının yanı sıra Küba bayrağı olarak dizayn edilen kaleci forması da dikkati çekiyor.

Yeni formalarla ilgili açıklamalarda bulunan Madureira kalecisi Robertinho, "Uzun zamandır gördüğüm en güzel forma. Öyle ki rakip takımlar dahi bu formadan satın almak istiyor" diye konuştu.

Madureira Kulübü temsilcileri, Che Guevara'yı onurlandırdıkları yeni formalarıyla 2014 yılında Küba'ya sezon öncesi tur düzenleyebilmek için ülkedeki yetkililerle görüşmeye başladı.

Brezilya ekibi daha önce de bu tip bir ticari hamlede bulunarak 1963 yılında Japonya ve ABD gibi ülkelere tur düzenlemiş ve 144 günde, 36 maça çıkmıştı. (CNN Türk)