Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Manisa İl Örgütü'nün 1. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşmada dokunulmazlık tartışmalarına değindi.

“Parlamentoya darbe yapıyorlar,” diyen Yüksekdağ, “Düşüncelerimizden dolay Meclis'ten atmakla tehdit ediyorlar. Siz fikirlerinize, kimliğinize darbe yapıldığında şapkanızı alıp kaçar gidersiniz ama bizden bunu beklemeyiniz,” diye konuştu.

Yüksekdağ’ın konuya dair açıklaması şu şekilde:

“Verdikleri sözleri tutmayan bir iktidar. Barış umudunu kullandılar. 'Demokratik reformları yapacağız' diye bu halkın umutlarıyla oynadılar. Şimdi bu güveni, bu umudu yıkıma talana dönüştürdüler. 13 yıllık iktidarın diktatörlüğünü inşa ediyorlar. Bir darbe hareketi uygulanıyor. Militarizmle anlaştılar bu gün Kürt kentlerini tankla yakıp yıkıyorlar. Parlamentoya darbe yapıyorlar. Dokunulmazlıkları kaldırılacaklar. 1998'de başörtülü bir milletvekili Meclis'ten atıldığında 'Haksızlığa uğradık' dediler. Başörtüsü yasağı kalktı ama o baş içindeki düşünceler halen yasak.

“Düşüncelerimizden dolayı Meclis'ten atmakla tehditle ediyorlar. Cevabımız nettir. Birinci sözümüz riyakarsınız, sahtekarsınız ve ikiyüzlüsünüz. İkinci sözümü şu: Sizin fikirlerinize, kimliğinize darbe yapıldığında şapkanızı alıp kaçar gidersiniz ama bizden bunu beklemeyin. Biz darbeniz karşısında asla ve asla kaçmayacağız. Sözümüz neyse nettir. Gerçekleri hep söyleyeceğiz. Bizi görmemek için Saraylar yapın. Bizler hep konuşacağız. Gerçekleri hep ifşa edeceğiz. Kirli yüzünü teşhir edeceğiz.

“Bizim dokunulmazlıklarımıza karşı verilecek oylar olmayacak. 3'ü 1 arada rezaletin oylaması olacak. Ama halklarımızın demokratik iradesini hiçbir şekilde tasfiye etmeyi başaramayacaklar. Oluşturdukları cephe varsa halkımızın birliği var. Saray'ın önünde hizaya geçenler faşizm yanında birleşen o kara tarihlerine kapkara bir sayfa daha ekleyecekler. Bedeliyle, misliyle ödeyecekler. Bu süreçte çıkacağız. Çok daha güçlü yolumuza devam edeceğiz.”