Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, "Avusturya Günlüğü" isimli Facebook sayfasında yayınlanan Gündem Özel isimli programda Adil Elmas'ın sorularını yanıtladı. 

Ceyhun programda, Elmas'ın "Viyana Eyalet hükümeti kuruldu. 100 meclis üyesi seçildi" sözünü keserek "3 tane de Türkiye kökenli" dedi.

Elmas'ın düzeltme yapıp "Toplam 4" demesi üzerine Ceyhun, "Bir tanesi kendisini pek bizden saymadığı için girmek istemiyorum o konuya ama en azından 3 tane kendini Türkiye kökenli olarak tanımlayan isimler var" dedi. 

BERİVAN ASLAN: KİMSE BU HAKKI ELİMİZDEN ALAMAZ

Söz konusu röportajı sosyal medya hesabından paylaşan Yeşiller Partisi Milletvekili Kürt siyasetçi Berivan Aslan, Ceyhun'un ifadelerine tepki gösterdi. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Aslan, "Bir diplomasi skandalı daha: Bir röportajda, sunucu "4 tane Türkiye kökenli seçildi" demesinden rahatsız olan Avusturya Büyükelçisi Ozan Ceyhun sunucuyu defalarca düzeltip: "Üç" diyor ve bir MV'den (benden) "öbürü", diye bahsediyor. Bir diplomatın ayrımcı dil kullanması utanç verici!

Hiç kimse ve hiçbir devlet, bir insanın geldiği coğrafyayı ve kökenini elinden alamaz. Bu hak herkesin temel hakkıdır. Ne olursa olsun, mezhebi, kimliği, görüşü ne olursa olsun, kimse bu hakkı elimizden alamaz!" ifadelerini kullandı.