Türkiye İşçi Partisi Muğla İl Temsilciliği Erkan Baş'ın da katıldığı bir toplantıyla açılışını duyurdu.

TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş'ın da katıldığı açılış toplantısında, Türkiye İşçi Partililerin emekçilerin mücadelesinin parçası olacağı ve bu amaçla yurdun dört bir yanında örgütlenmesini güçlendirmeye devam edeceği vurgulandı.

'MAHİRLERİN, DENİZLERİN YEŞERDİĞİ PARTİDİR'

Açılış toplantısında bir konuşma yapan Erkan Baş, TİP için "Burasi devrim ocağıdır, onlarca devrimcinin Mahirlerin, Denizlerin içinden yeşerdiği bir partidir ve yeni filizler vermeye devam edecektir. Nerede bir işçi, ezilen insan, nerede bir Türkiye İşçi Partisi üyesi varsa işçi hareketinin yanında olmalıdır. Türkiye İşçi Partisi halkı teslim alma çalışmalarına karşı mevzi alma ve Türkiye'yi kokmuş bir karanlıktan aydınlığa ulaştırma yeridir" dedi.

'OMUZ OMUZA KURTULACAĞIZ'

Erkan Baş konuşmasında devamla, "Hepimiz aynı gemide değiliz, bu AKP'nin kendini kurtarmak için topluma söylediği büyük bir yalandır. Şayet aynı gemideysek krizin faturasını neden yoksulluk içinde yaşayan işçilere, emekçilere ödetmeye çalışıyorlar. Krizin faturasını vergi borçları affedilen, karşılıksız krediler verilen, işçileri sömüren sermayedarlar ödesin." dedi.

"Omuz omuza, yan yana mücadele ederek kurtulacağız" diyen Baş ayrıca, TİP'in bu kurtuluş mücadelesinin öncüsü olacağını ve partinin hızlı biçimde ülkenin dört bir yanında örgütlenmeyi başaracağını söyledi.

Kaynak: İleri Haber