Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına çeşitli kesimlerden tepki gösteriliyor.
 
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Bölgesel bu siyasal ortamda Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması Türkiye'yi Kürtlere rağmen bölmek istemenin siyasi adımıdır!” derken, Akın Birdal, “Demokrasi diye diye, demokrasinin kırıntıları dahi yok edilmeye çalışılıyor. Kışanak ve Anlı serbest bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş da “Gültan Kışanak/Fırat Anlı Diyarbakır halkının iradesidir. Gözaltı tüm Diyarbakır halkının iradesine yöneliktir. #HalkınİradesiTeslimAlınamaz” yazdı.
 
Twitter üzerinden gelen diğer bazı tepkiler şöyle oldu:
 
Filiz Kerestecioğlu: Bugün Darbe Arş.Komisyonu'nda Kışanak'la aynı masada oturan vekiller peki siz hiç utanmıyor musunuz! Gerçekler ağır mı geldi!
 
Foti Benlisoy: İktidar Kışanak gözaltısıyla ya büyük bir tepkiyle karşılaşmayacağına güveniyor ya da tersine bir toplumsal patlamayı bilinçle kışkırtıyor
 
Fehim Işık: Bunlar takamazken, onların başörtülerini savunan da Gültan Kışanak'tı... Bilmezler mi Kışanak gibiler kendilerinin de güvencesidir.
 
Müslüm Doğan: Diyarbakır Büyükşehir belediye eş Başkan'ları Gültan Kışanak Fırat Anlı derhal serbest bırakılmalıdır. Bu bir darbedir.

DEMOKRAT HABER