PKK ve PAJK'lı tutuklular PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit, YPG/YPJ'lilerin cenazelerinin ailelere verilmemesi ve siyasilere yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarına karşı bugün süresiz dönüşümlü açıklık grevine başladı.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde toplanan DİYAR TUHAD-DER üyeleri, tutukluların başlattığı açlık grevine destek vereceklerini söyledi.

Cezaevi önünde yapılan basın açıklamasına HDP'nin Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir, Çağlar Demirel, DBP'li belediye eşbaşkanları, HDP ve DBP il eşbaşkanları, Barış Anneleri Meclis üyelerinin yanı sıra birçok kişi katıldı.

Açıklama öncesi kısa bir konuşma yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, AKP'nin topyekun savaş politikalarının bir an önce son bulması gerektiğini söyledi ve Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin bir an önce kaldırılması ve YPG/YPJ'lilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesini istedi.

'KİMİN YANDAŞI OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR'

Açıklamayı okuyan DİYAR TUHAD-DER yöneticisi Nimettullah Yürek ise, "Tek başına iktidar olmadığı için ülkeyi kaosa sürükleyen AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattıkları savaş yetmezmiş gibi DAİŞ (IŞİD) çetelerine karşı insanlık savaşı veren YPG/YPJ'lilerin cenazelerini ailelerine teslim etmemesi, 6 YPG'linin DAİŞ'e bağlı El-Nusra'ya teslim etmesi aslında kime hizmet ettiğini, kimin yandaşı olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

'15 AĞUSTOS RUHUYLA AÇLIK GREVİNE GİRİYORUZ'

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve YPG/YPJ'lilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilinceye kadar, cezaevlerinde bulanan PKK ve PAJK'lı tutukluların '15 Ağustos atılımı ruhuyla' bugünden itibaren süresiz dönüşümlü açlık grevine girdiklerini kamuoyuna duyuran Yürek, dernek olarak da bugün başlayacak olan süresiz dönüşümlü açılık grevine destek vereceklerini ve siyasi tutukluların yanında olduklarını ifade etti. (DİHA)