HDP Kadın Meclisi’nin toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, 2020 yılının kadınların taleplerinin yok sayıldığı ancak mücadelenin yükseldiği bir yıl olduğunu belirterek, “2021 yılının da kadınların mücadeleyi kazanacağı bir yıl olmalı” diye belirtti.
 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, yeni dönem politik mücadele hattını belirlemek üzere online toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, milletvekilleri ile meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, 2020 yılının kadınların taleplerinin yok sayıldığı ama aynı zamanda mücadelenin yükseldiği bir yıl olduğu tespitini yaparak, “2021 yılının da kadınların mücadeleyi kazanacağı bir yıl olmalı” dedi. 
 
Buldan’ın konuşmasının ardından HDP’ye yönelik saldırılar, AİHM’in HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin  Demirtaş hakkındaki kararı gibi güncel gelişmeler değerlendirilerek, kadın mücadelesine yönelik saldırılara ilişkin tartışmalar yürütüldü.

Toplantıda, saldırılara karşı ortak bir tutumun alınmasına yönelik karar çıkarken, toplantının sonuç bildirgesi ise önümüzdeki günlerde paylaşılacak.