Vatan Partisi (VP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesini 1921 yılında gerçekleşen Sakarya Meydan Muharebesi'ne benzetti.

Perinçek, "15 Temmuz darbesinin ezilmesi, Birinci İstiklâl Savaşımızın Sakarya Muharebesi gibidir. Ankara düşmana teslim edilmemiştir" dedi.

Perinçek, Aydınlık gazetesindeki 'FETÖ darbesinin bastırılması ve Sakarya' başıklı yazısında, '15 Temmuz gecesinin Sakarya Savaşı'na benzetilmesine ilişkin kendisine yöneltilen bir eleştiriye değinerek, "Sakarya Savaşı'nda düşmanı durdurmasaydık, Ankara Kalesi düşüyordu. Bilindiği gibi Devrimci Hükümetin merkezini Kayseri'ye taşıma hazırlıkları başlamıştı. 15 Temmuz gecesinde, FETÖ darbesi başarılı olsaydı, ABD emperyalizmi Ankara'yı ele geçiriyordu" ifadelerini kullandı.

'DARBECİLERİ KURTARMAK İÇİN YÜRÜDÜLER'

'15 Temmuz zaferinin değerini bilmeyen bir kısım Atatürkçülerin olduğunu' savunan Perinçek, CHP'nin Adalet Yürüyüşü'nün 'darbecileri hapisten kurtarmak için' düzenlendiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Hatırlayalım darbe gecesi bayraklarla caddelere dökülenler olmuştu. Balkonlara çıkıp göbek atanlar vardı. Tayyip Erdoğan düşmanlığından vatan ve millet duyarlılığını kaybedenler, ABD gladyosunun darbe girişimini desteklediler. Darbe ezildiği için, bugün boyunları eğik. Ama bu kez de Ankara'dan İstanbul'a o darbecileri hapislerden kurtarmak için yürüdüler ve iktidar planlarını da PKK ve FETÖ mağdurları üzerine kurdular."

Perinçek, 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesini ise 1921 yılında gerçekleşen Sakarya Meydan Muharebesi'ne benzeterek şunları söyledi:

"15 Temmuz darbesinin ezilmesi, Birinci İstiklâl Savaşımızın Sakarya Muharebesi gibidir. Ankara düşmana teslim edilmemiştir. Türk Ordusu içine yuvalanmış olan düşman ordusu, Türk Ordusu ve Türk milleti tarafından ezilmiştir. ABD emperyalizmi, Türkiye'deki silahlı gücünü kaybetmiştir. Vatan savaşı mevzisinde olmazsak, ABD'nin komutası altında FETÖ ile birlikte sözümona 'Saraya' karşı savaşırsak, 15 Temmuz zaferini paylaşamayız."