CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, anneler günü nedeniyle Muharrem İnce'nin annesini Manisa'ya getirerek kendisine sürpriz yaptılar.

Muharrem İnce annesini sahnede görünce şaşkınlık yaşadı ve “Anneler Günü”nü bir de orada kutladı.

Muharrem İnce 14 Mayıs 2018 pazartesi günü Konya'da düzenlenecek mitinge katılacak.

“ATILAN TEKMENİN HESABINI SORMAZSAM NAMERDİM”

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Manisa’da 301 madencinin can verdiği facianın dördüncü yıl dönümünde Soma ilçesindeki madenci anıtına çiçek bıraktı.

Miting meydanına madenci aileleriyle yürüyen İnce, mitingde de tekme olayına değindi.

Muharrem ince yaptığı konuşmasında "Bugün Türkiye’nin yas günü. Acınızı paylaşmak için geldim. Maden şehitlerimizin eşleri, bazılarının oğlu oradaydı, bazılarının da eşi oradaydı. Şunu söyleyeyim; 4 Mayıs’tan beri Türkiye’yi barıştırmak için, bir arada tutmak için çaba gösteriyorum. Asla intikam peşinde, rövanş peşinde değilim ama bir şey hariç, o tekme atma olayı var ya o tekme… O benim ciğerime oturmuştu. O tekme yiyen çocuğa burada iş vermediler. O tekme atandan hesap sormazsam namerdim" ifadelerine yer verdi.

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, maden faciasının ardından o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la gittiği Soma’daki protestolar sırasında, eski bir madenci olan Erdal Kocabıyık’ı, özel kuvvet tarafından yerde tutulduğu sırada tekmelerken görüntülenmişti.