CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, miting programı çerçevesinde Erzincan 'da yurttaşlarla bir araya geldi.

Erzincan seninle gurur duyuyor sözleriyle karşılanan İnce, "Ne güzel türkü diyarı. Artık elleri koynunda bir gelin ağlamıyor 81 milyon Türkiye ağlıyor. Ekonomi batıyor. Duvara toslamak üzereyiz” dedi.

İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

-Kamyon duvara toslamak üzere 16 senede başaramadıklarını yine başaramayacaklar. Ekonomi kurmaylarımla saatlerce toplantı yaptım. Durdurulamayan dövizi eğer ısrar ederlerse hepimiz batacağız. Erzincan 'dan tarihi bir çağrı yapacağım sayın Erdoğan'a. Sayın Cumhurbaşkanı döviz kurları artıyor. Kısa süre içinde bu bize daha yüksek enflasyon olarak gelecek.

-Ekonomik tehlikeyi bertaraf etmek için size çağrımdır. Size yanlış bilgi veren ekonomi kurmaylarını gözden geçirin. Size yalan söyleyenleri etrafınızdan uzaklaştırın. Merkez Bankası'nın para politikasına müdahale etmeyin.

- Şu an piyasalarda bir söylenti bir dedikodu var. Tedirgin olmayın. 24 Haziran'dan sonra bu aksaklıkları düzelteceğiz.

- Yatırım güvenliğini hep birlikte sağlayacağız. Türkiye sabit kur sistemlerini tartışılacağı bir ülke olmayacaktır. Döviz ve faiz mutlaka kontrol altına alınacaktır. Rahat ol aziz milletim.

-Size bir kötü haberim var. Binali Yıldırım milletvekili için müracaat etti. Damat, Başbakan, eş, dost milletvekilliğine müracaat etti. Hesapları şu İnce cumhurbaşkanı olacak. Biz bakan olamayacağız hesabı yapıyorlar.

- Yeni dönemde devlet yönetiminde ince eleyip sık dokuyacağız. Ayrıca böyle bağırıp çağırmakla devlet yönetimi olmaz. Devlet yönetimi ince ayarla olur.

-Erzincan'da seker fabrikasını sattılar. Tarımı bitirdiler. Köylüyü çiftçiyi öyle perişan ettiler ki. 2 Trakya büyüklüğünde alan dikilemiyor.

-Türkiye çiftçisine borçludur. Köylü çocuğu İnce cumhurbaşkanı olduğunda sözüm söz çiftçiye mazot 3 TL olacak. Asgari ücret 2200 TL olacak.

-Üniversite öğrencileri 19 Mayıs'ta, 29 Ekim7da 500 TL burs alacaklar.

-Bugün fakirin devletten aldığı üç kuruş para varsa o paralar ananızın ak sütü gibi halel size. O parayı size Tayyip Erdoğan vermiyor. AK Parti vermiyor, devlet veriyor.

-Çocuklarım size fizik öğretmeni Muharrem İnce söz veriyor. Sizi tarikat yurtlarına mevcut bırakmayacağız.

-Türkiye Cumhuriyeti 475 TL parayı okulu biten öğrenciye 2 yıl ödemeye devam edecek.

-Kadınlara ve gençlere güveniyorum. Çocukken ben babaannem televizyonu açıp kapayamazdı. Ben size 30 sene evvet cep telefonu çıkacak desem inanır mıydınız. Şimdi size söylüyorum. Önümüzdeki 10 yılda yeni meslekler çıkacak. Gençler sizi bunlara uygun yetiştireceğiz

-Sizinle birlikte bu ülkeyi kalkındırıp emeklimize daha çok para vereceğiz. En yüksek ve en düşük emekli maaş arasında 9 kat fark var. Türkiye'yi zenginleşmemiz lazım. Erdoğan meydanlarda rabia yapılıyordu. Artık o yok. Osmanlı tokadı var.

-Tarımı yeniden ayağa kaldıracağız. Türkiye nasıl dünyada kendisine yeten 7 ülkeden biriydi. Yakında bayram var. Fıstık pahalı. Bakan ithal ederiz diyor. Utanmıyor musun. Bakanın adı Fakıbaba milletin adı fakir baba.

- Neden yoksuluz onu anlatayım. Neden az para kazanıyoruz. Türkiye en güzel elbiseleri dikiyor mu, dikiyor. Elbise 15 bin TL. Türkiye otomobil televizyon hepsini üretiliyor. Bir televizyondan 10 avro, otomobilden 100 avro kazanıyoruz. Çerez parası yani. Boşa çalışıyoruz. Neden kazanamıyoruz. Çünkü teknoloji tasarım bize ait değil. Marka bize ait değil.

-Bizim marka üretmemiz lazım. Bunu iyi eğitilmiş gençler yapacak.

- Markada olmazsan arkada olursun. Sloganınız bu olsun. Derdimiz ne Türkiye'yi en öne geçirmek. Bunu da ekibimle yapacağız.

-Bana Erdoğan gariban Cumhurbaşkanı diyor. Ben ondan önce vekilliğe başladık. Asker olsak ben çavuş o onbaşıydı. 16 senede o nasıl bu varlığın sahibi oldu.

Kaynak: Cumhuriyet