MHP'den istifa ederek yeni parti kurma girişiminde bulunan Meral Akşener, kuracakları yeni partiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katılan Akşener, yeni partinin ilanı ile ilgili “Yetiştiremeyebiliriz ancak Ekim ayının 15’inde çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Genel merkez binası bulmakta zorlandıklarını ifade eden Akşener ,genel merkezi kiraya vermek için temasa geçtikleri kişilerin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çekindiklerini” savundu.

Akşener, “Kraldan çok kralcı insanlar türemiş” dedi.

Korku duvarını aştığını söyleyen Akşener “Kadınlar beni anlayacaktır. Çok ağırdı. Artık korku duvarını aştım. Artık bunun ucunda ölüm olsa hazırım” dedi.

Referandum sürecinde kendisiyle özdeşleşen “kınalı ele” de değinen Akşener “Bu benim işaretim oldu. Ancak partinin logosu değil” diye konuştu.

TEOG'un kaldırılmasına değinen Akşener,  şöyle devam etti:

Eskiden eğitim sınıfsal geçirgenliği sağlardı. Eğitimin kalitesi yerle bir. Eğer burada imam hatip liselerine öğrenci kaydetmek gibi bir hedef varsa ilgililerle konuşun. Eskiden eğitimde sosyal adalet vardı. Mesele TEOG değil, çalışan çocukların öne çıkabilmesi lazım.

Bir araştırma yapıldı. 18-25 yaş arasındaki gençlerle yapılan bir araştırma. Umutsuzluk sarmış durumda. Benden yaşlı bir dil kullanıyorlar. Kader, nasip... Öğrenciler küçük yaşta hayal kurmayı bırakıyor.

Kadınlar "Bir kuş olup uçmak. Bu ülkeden çekip gitmek istiyorum" diyor.

Erdoğan'a eleştirinin maliyeti var, Atatürk'e yok. Atatürk'e ve annesine hakaret cezasız kaldı.

Üzgünüm Cumhuriyet kurulduğunda ihtilaf sahaları oluştu. Bu sahaları cemaatler, siyasal islamcılar kurdu. Rejim değişirken dünyanın her yerinde bu olur. Bu çatışma 10 yıl içinde kapanır gider. Bizde bu olamadı.

Kadir Mısıroğlu'nu bu vasat ortaya çıkardı.

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinde nihayet bu barışmanın aracı olması gerekirdi. Malesef bu çatışma arttı.