CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi 11 yıldır bir partinin değil, 1 kişinin yönettiğini söyledi.

Bu zaman zarfından demokrasinin büyük açık verdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu yapıyı destekleyen 12 Eylül rejiminin ortaya çıkardığı darbe hukukudur. Darbe yasalarına karşı ciddi bir mücadele vermemiz gerekiyordur. Ama darbe yasalarını savunun bugünkü iktidardır. Sıkıştıklarında ise 'biz getirmedik' diyorlar. Sen getirmedin, ama sen sahipleniyorsun."

'BU PAKET AKP'NİN SEÇİM PAKETİDİR'

Erdoğan'ın açıkladığı paketin demokrasiyle ilgisi olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Demokrasi kılıfı içinde 'Andımız'ı da kaldırdılar. Neymiş, 'bu soğuk savaş dönemlerinin andıymış. Birinci yalan. 1933'te soğuk savaş diye bir kavram yoktu. 1940-1990 dönemlerinin tabiridir soğuk savaş. İkinci büyük yalan 'çocukları formatlıyorlar.' Ne öğretiyorlar çocuklara doğruluğu öğretiyorlar. 'Doğruluk dediniz de ne oldu yolsuzluk yaptılar' diyorlar. Kendisini tarif ediyor" dedi.

"Andımız"ın kaldırılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın asıl olarak "Türküm"ü yasaklamak istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu paket demokrasi paketi değil AKP'nin seçim paketidir. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

'10 YILDA 121 FAİLİ MEÇHUL CİNAYET VAR'

CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü: "2 bin 276 öğrenci şu anda hapishanelerde. Puşi takan çocuğu, parasız eğitim istiyoruz diyen çocuğu hapse attık. Bunu dair bir düzenleme var mı? 7 milletvekili hapiste. Bu milletvekillerinin serbest bırakılmasına ilişkin bir düzenleme var mı demokrasi paketinde. Hiçbir düzenleme yok. Yüzde 10 seçim barajını kim getirdi. Kenan Evren ve arkadaşları. Üç seçenek getirdiler. Bunlardan birini seç diyorlar. Hani demokrasi vardı? Hani bizim görüşlerimiz vardı? 10 yılda 121 faili meçhul cinayet var. Başta Hrant Dink olayı. Nerede ipten kopan adam varsa gizli tanık yaptılar. Demokrasi paketinde bunu düzenleyen bir madde var mı? Yok." (ETHA)