MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının büyük çoğunluğunda AK Parti iktidarına yüklenen Bahçeli, PKK'yi derin devletin kurduğu şeklindeki iddiaları da değerlendirdi.

AK Parti’nin yeni stratejisi çerçevesinde Türkiye’ye geldiği ve bu amaçla çeşitli girişimlerde bulunduğu iddia edilen Kürt siyasetçi Kemal Burkay, uzun bir süredir PKK’yi derin devletin kurduğunu ve Ergenekon’un yönettiğini iddia ediyordu. Burkay’ın hayatın normal akışına aykırı görülen bu iddialarına Devlet Bahçeli de karşı çıktı. Bahçeli "Biran için farz edelim ki, madem PKK devlet yapılanmasıdır, bu kapsamda bunun delilleri nerededir ve nerelere gizlenmiştir?" diye sordu.

İddia sahiplerinin ellerinde konuyla ilgili belge ya da bilgi olup da bunu milletten saklamaları durumunda, yabancıların menfaatini gözeten karanlık zihniyetler olarak anılacaklarını söyleyen Bahçeli, "Yok eğer, iddialarına dayanak teşkil edecek bir bilgi veya kanıt bulunmadan, belirli maksatları gözeterek; kulaktan dolma haberlerle, uydurma bilgilerle ve imal edilen yalanlarla, bölücü terör örgütünü devletle irtibatlandırıyorlarsa, müfteriliğin bile kendileri için nazik bir tanımlama olacağını bilmeleri kendilerinin hayrına olacaktır. Şayet bu görüşün tarafları, şereflerini ve haysiyetlerini iki paralık etmek istemiyorlarsa, sözlerinin muhteviyatını ve kaynağını bir an önce itiraf etmeli ve açıklamalıdırlar" diye konuştu.

BAHÇELİ DE KEMİK İSTİYOR

Bahçeli, Diyarbakır İçkale'de yapılan kazılarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Kazılarda bulunan kemiklerin yeni bir tartışmanın ve cepheleşmenin fitilini ateşlediğini belirten Bahçeli, "Bu kapsamda koparılan gürültünün, yapılan suçlamanın iyice zıvanadan çıkmaya başladığı görülmektedir" dedi.

Yapılması gerekenin; eğer ortada bir cinayet varsa bunun ortaya çıkarılması, failleri tespit edilirse de gereğinin yapılması olduğunu ifade eden MHP lideri, bu konuda DNA testleri başta olmak üzere her yola başvurulması gerektiğini söyledi. "İsveç'ten, kazılacak yerlerin adreslerini ifşa eden provokatör ve yabancı servis figüranlarının ülkemize getirilmesi acilen sağlanmalı ve bunlara yönelik gerekli yaptırım hayata geçirilmelidir" diyen Bahçeli, "Şu gerçeklerin muhatapları tarafından hiç unutulmaması  makul, mantıklı ve doğru olacaktır. Bu aziz vatanın her yerinde kefensiz kahramanlar yatmaktadır. Bu sayede üzerinde yaşadığımız toprak parçası bize yuva olmuş, vatan haline gelmiştir. Arkeolojik kazılarla sonuç ve müsebbip aramaya çalışan AK Parti zihniyeti, atacağı adımlara toprağın altından bahaneler bulmaya, yapacağı işlere gerekçeler oluşturmaya çalışmaktadır" değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli, Diyarbakır'da devam eden kazılarla ilgili bölümünde konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Kazı ve kazma siyasetini yürüten AK Parti anlayışına sormak isterim ki; Bundan sonra Çanakkale'yi de kazmayı aklınızdan geçiriyor musunuz? Dumlupınar'ı, Sakarya'yı da gündeminize alacak mısınız? Malazgirt'e ve Çubuk'a da kazı ekibi gönderecek misiniz? Ermeni çetelerinin katlettiği vatan evlatlarının sere serpe yattığı yerlere de iş makineleri sevk edecek misiniz? Peki, iş buraya geldiğine göre, bu kahramanların haklarını da arayacak mısınız? Yarın Mahşer Gününde, şehitlerimizin failleriyle girdiğiniz sarmaş dolaş halinizi nasıl anlatacaksınız? Bu son kazılarla ortaya çıkan manzaranın, ülkemizin zaaf içinde bulunan huzurunu daha fazla bozmamasını temin etmek hükümetin en öncelikli görevleri arasındadır. Hatalardan dersler çıkarılması, hukuk dışı faaliyetlerden sakınılması bizim en büyük dileğimizdir. Ancak kazılarda bulunan her şeyin suçunu devlete yıkmak ve siyasi çekişmelere alet etmek; hem rahmete kavuşanların ruhlarına eziyettir hem de aramıza sokulan nifaktır. Bu itibarla herkes konu üstünde konuşurken dikkatli olmalı ve ağızlarından çıkacak sözlerin nerelere ulaşacağını iyi hesap etmelidirler."