BDP PM üyesi Prof. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu’nun tutuklanmasının ardından Ali Bayramoğlu, Cengiz Çandar ve Hasan Cemal’in de aralarında olduğu yazarların KCK soruşturmalarına yönelik eleştirilerine Başbakan Erdoğan, “KCK’ya sahip çıkan arkadaşların kendilerini gözden geçirmeleri lazım” uyarısında bulundu.

KCK adı altında siyasetçi ve aydınlara yönelik son tutuklamalar Türkiye ve uluslararası alanda geniş yankı yapması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı rahatsız etti.

G-20 zirvesi için Fransa'ya giden Erdoğan gazetecilere KCK soruşturmasında tutuklanan isimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

KCK soruşturması kapsamındaki tutuklamaları eleştiren aydın ve yazarları hedef alan Erdoğan, iddianame yazıldığında her şeyin ortaya çıkacağını iddia etti.

Yazarları ciddi araştırma yapmamakla suçlayan Erdoğan, şunları söyledi: ‘’Şunu çok açık söyleyeyim: KCK'ya sahip çıkan arkadaşların kendilerini gözden geçirmeleri lazım. KCK denilen örgüt nedir? Bunun başında kim var? Kime dayanıyor? Bu arkadaşlar bu konular üzerinde galiba ciddi araştırmalar yapmadılar. Arkadaşlarımızın tüm bunlar üzerinde durmaksızın, bu işi sahiplenmeleri; ‘Nereye götürür? Ne olur?’ türünden ifadeler kullanmaları gerçekten üzücüdür. Bu iş İmralı'ya dayanıyor mu, dayanmıyor mu, ona bakılmalı.

Yargı sürecinde her şey ortaya çıkacaktır. Deniliyor ki, ‘Siyaset Akademisi'nde ders vermiş. Ders vermek suç mu?’ Ders vermek suç değil ama derste ne söylüyorsun o kısmı önemli. Dershanenin kapısında bir teröristin ismi yazılı. Devrimden söz ediliyor. Devrim silahla yapılır. Savcılık teknik takip yapmış ve bunları yakalamış. Yazar arkadaşlarımızın, bu konuyu yazarken, ‘Biz filancayı tanıyoruz; bu dava bizi kuşkulandırıyor’ gibi yaklaşımlar sergilemeleri uygun değildir. Bu yapılanmanın dayandığı yer bellidir. Bunun PKK terör örgütüyle bir ilişkisi olmadığını mı iddia ediyorlar? İddianame yazıldığında her şey ortaya çıkacak.’’