KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Azadiye Welat ve Yeni Özgür Politika gazetelerine yazdığı yazısında, konuyu gündeme getiren Bayık, Türkiye’nin IŞİD’e karşı yaklaşımlarına dikkati çekti.

IŞİD’in AKP’den hem siyasi ve maddi destek hem de moral desteği aldığını savunan KCK yöneticisi Bayık, IŞİD’in Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus ile merkezi konumundaki Rakka’dan Türkiye’nin engel olması nedeniyle çıkarılamadığını belirtti. Bayık, Türkiye'nin IŞİD’in yenilmesinin önüne geçtiğini savundu.

"TÜRKİYE DESTEKLEMEZSE IŞİD RAKKA'DA KISA SÜREDE DÜŞÜRÜLÜR"

YPG/YPJ ve demokratik Suriye güçlerinin IŞİD’i yenilgiye uğratabileceğini söyleyen Bayık, şunları yazdı:

“DAİŞ yenilgi sürecine girmiştir. Yeter ki yanlış politika izlenmesin. YPG ve YPJ’nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri DAİŞ’i yenecek güce sahiptir. Demokratik Suriye Güçleri kısa sürede DAİŞ’i Cerablus’tan atabilirler. Türkiye tarafından destek gelmediği takdirde Rakka da kısa sürede düşürülür.

“Türkiye engeli ortadan kalktığı an DAİŞ’in sonu gelmiş demektir. Bunu tüm dünya bilmelidir. Bu nedenle uluslararası güçler DAİŞ’in yenilgiye uğratılmasını istiyorlarsa ilk önce Türkiye’yi bu mücadele önünde engel olmaktan çıkarmaları gerekir.”

TÜRKİYE-YUNANİSTAN MAÇINDAKİ ISLIKLAR

Yunanistan ile Türkiye arasında oynanan dostluk maçı sırasında Paris Katliamı’nda hayatını kaybedenler için düzenlenen saygı duruşundaki ıslıklara ilişkin de konuşan Bayık, bu durumun AKP zihniyetini gösterdiğini savundu. Bayık, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: 

“Sivillerin ölümüne bu kadar sevinen bir topluluk görülmüş müdür? AKP hükümeti Türkiye’yi sivillerin toplu katledilmesine sevinen bir ülke haline getirmiştir. Toplumun bu hale getirilmesi kadar korkunç bir şey olamaz.”

"KDP-PKK ÇATIŞMASI ÇIKSIN İSTENİYOR"

Öte yandan Bayık, Türkiye’nin Irak’taki Kürdistan Demokrat Partisi’ni (KDP) PKK ile çatıştırmak istediğini de söyledi. “1 Kasım seçimlerinden sonra Feridun Sinirlioğlu bu nedenle alelacele Hewler’e gönderilmiştir,” diyen Bayık, “Türkiye KDP’yi hem Şengal’de PKK ile çatıştırmak istemekte, hem de Rojava üzerinden bu yönlü bir çatışma yaratmayı hedeflemektedir” diye yazdı.

Bayık Türkiye’nin bu sayede IŞİD’e karşı mücadele eden güçleri zayıflatıp kendi pozisyonunu güçlendirmeyi amaçladığını savundu.