Antep’te en az 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yazılı açıklama yaptı.

KCK açıklamasında, katliamı IŞİD yapmış olsa dahi sorumlusunun AKP iktidarı olduğu savunuldu.

Antep’te IŞİD’in örgütlenip güçlenmesine göz yumulduğunun belirtildiği açıklamada, “AKP IŞİD üzerinden Suriye'de etkin olmayı ve Rojava Devrimi'ni boğmayı amaçlamıştır. Bunun sonucu sadece Suriye kan gölüne çevrilmemiş, Avrupa, Türkiye ve Kürdistan'da büyük katliamlar gerçekleşmiştir” denildi.

KCK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde Türkiye'nin bir gerekçe bulup Kuzey Suriye ve Rojava Devrimi'ne müdahale etmeyi hesapladığı konuşulmaktadır. Bu nedenle bu katliamın MİT yönlendirmesi bir IŞİD katliamı olduğu anlaşılmaktadır. Hakan Fidan iki yıl önce 'Suriye'den Türkiye'ye birkaç füze attırırız, Suriye'ye girişin gerekçesini yaratırız' demiştir. Bu katliam üzerinden uluslararası güçleri ve bazı bölge ülkelerini Suriye'de tampon bölge kurma konusunda baskı altına almaya çalıştığı anlaşılmaktadır. Suriye ve başka ülkeleri de bir tampon bölge yaratmak için ikna etmede bu katliamı kullanacağı görülmektedir. Böyle bir provokasyon bu amaçlara ulaşmak için yaptırılmıştır. Kuşkusuz Suriye'de esas olarak Kürtler hedeflendiği gibi kurbanlar da yine Kürtler seçilmiştir. Türkiye'de iktidar AKP olmasına rağmen IŞİD'in hedefleri Kürtler, demokrasi güçleri ve yabancılar olmuştur. Bu gerçeklik bile AKP-IŞİD ilişkilerini gösterdiği gibi, kimlere karşı kullanıldığını da ortaya koymaktadır."

Türkiye’nin eski Suriye politikasını terk etmeye yönelse de Rojava Devrimi'ne karşı düşmanlığını bırakmadığının savunulduğu açıklamada, “Türkiye'de tüm demokrasi güçleri ve sağduyu sahibi çevreler AKP iktidarına Rojava'dan ve Kuzey Suriye'den elini çekmesini, Kürtlerle dostluk kurmasını ve IŞİD'e karşı mücadelede Kürtlerle birlikte hareket etmesini dayatmalıdırlar” denildi.