Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından İBB'deki devir teslim töreninin tarihini açıkladı. Devir teslim töreni 27 Haziran Perşembe günğ saat 18.30'da Saraçhane'deki İBB Başkanlığı'nda yapılacak.

İmamoğlu, vatandaşları İBB binası önüne beklediğini de söyledi. İmamoğlu, AKP'li rakibi Binali Yıldırım'dan 806 bin 426 oy fazla alarak seçimi kazandı.

İmamoğlu mazbatanın bugün verilmemesi ile ilgili de, “Bilgim yok. sanırım rutine dair bir şeyler. Çok sorgulamadım da doğrusu. Belki itiraz olabilir. İlde olduğunu zannetmiyorum ama bazı bağımsız adayların ilçelerde yaptığı başvurulardan bahsettiler. Duyum ama emin değilim. Dolayısı ile gerekçe ile ilgili bir bilgim yok. Yarınla ilgili bir planlama yapılmış, saygı duyuyoruz. İnşallah yarın 18.30’da Saraçhane’deyiz” ifadelerini kullandı.

Bu arada, İstanbul Valiliği de devir teslimle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi devir teslim töreni, İBB Başkanlığı Saraçhane binasında 27 Haziran 2019 Perşembe günü saat 18.30'da gerçekleştirilecektir." denildi.