Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya Cizre’de yaşananları Meclis Genel Kurulu’na taşıdı.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Hüda Kaya, AK Parti’nin politikalarını eleştirerek, AK Parti’nin İslam için değil İslam’a karşı bir savaş yürüttüğünü savundu. Kaya, “Bu din sömürüsüne artık bir son verin,” dedi.

HENDEK SORUNU DEĞİL, HAK SORUNU VAR”

Kaya, bölgede yaşanan sorunun hendek ya da savaş sorunu olmadığını vurgulayarak, “Hak sorunu vardır, gasp edilen haklar sorunu vardır. Örgüt de, hendek de, savaş da sonuçlardır,” diye konuştu.

İSRAİL - FİLİSTİN BENZETMESİ

Kaya, Kürt halkının Filistin halkından devletin de İsrail’den farkının olmadığını savundu ve “Yaşanan savaş, katliamlar, gasp edilen haklar, yalanlar, mazeretler, gerekçeler, psikolojiler, toplumsal refleksler bire bir aynen yaşanmaktadır. Türkiye toplumu İsrail toplumu gibi hissizleştirilmeye, duyarsızlaştırılmaya, sahte küçük basit gerekçeleri çocukların katliamına mazeret olarak görme vicdansızlığına mahkum edilmek istenmektedir,” dedi.

DİN ALİMLERİNE ELEŞTİRİ

Meclis’in işlevsiz bir hale geldiğini de ifade eden Kaya, “Saray’da Türkiye tarihinin tüm kirli derin yapıları ittifak kurmuş ve darbeyi bu hükümetin vitrinine koyarak, kullanarak gerçekleştirmiştir,” dedi.

“DİN SÖMÜRÜSÜNE ARTIK SON VERİN”

AK Parti’nin politikalarını eleştiren Kaya, AK Parti’nin İslam için değil İslam’a karşı bir savaş yürüttüğünü savunarak, “’Allah sizi barışa çağırıyor’ der. İslam zaten barış demektir. Vatan, millet, devlet, saray, saltanat, iktidar gibi İslam dışı kavramların mücadelesini verenler mi dinden imandan bahsedebilir yoksa hak, adalet, barış, özgürlük kavramlarıyla mücadelesini verenler mi?” diye sordu ve “Bu din sömürüsüne artık bir son verin,” çağrısında bulundu.