Edirne F tipi Kapalı Cezaevin’de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selhattin Demirtaş ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde yapılacak olan HDP İlçe kongresine mesaj gönderdi.

Demirtaş ve Zeydan’ın Yüksekova halkına gönderdiği mesajda, “Tıpkı 1994’de DEP’li vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırıp tutuklatanların bugün tarihin karanlık dehlizlerine mahkûm edildiği gibi. Her gün biraz daha büyüyerek yolumuza devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Mesajda, “Bizleri yok etmek isteyenler, baskı, zülüm, işkence ve her türlü insanlık ayıbı yapanlar, unutmasınlar ki yönetme yetkisi anahtarı halktadır. Ve bizler barışı, demokrasiyi, hukuku, doğayı, kadın haklarını, doğal insan haklarını savunanlar olarak; hatırlamak, görmek istemediklerinden daha fazlayız. Ve bildiğimiz, inandığımız demokratik değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz” denildi.

Demirtaş ve Zeydan’ın Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Yüksekovalılara gönderdiği mesaj şöyle:

OHAL içinde İnsan haklarının her gün farklı şekillerde çiğnendiği, yaşam haklarının hiçe sayıldığı, hukukun sadece bir kelimeden öteye geçemediği, adaletsizliğin olağanlaştırıldığı bir dönemden geçerken daha fazla kenetlenmek, birbirimize destek olmak hepimizin görevidir.

7 Haziran seçimlerinde kazandığımız zaferi hazmedemeyenlerin, bizi tekrar sürüklediği 1 Kasım seçimlerinin akabinde, 20 Mayıs 2016’da kaldırılan dokunulmazlık dosyalarından sonra uyduruk gerekçelerle bizi cezaevlerine mahkûm etmeye çalışanlar, görüyorlar ki halkın tercihlerinin özerinde ki her tercihin hiçbir karşılığının olmadığıdır.

1 Kasım seçimlerinde partimize Halk tarafında 59 kişilik bir temsil ile yönetme yetkisi vermiştir. Ve bu yetki ancak ve ancak yine halka gidildiğinde değişebileceği mümkün iken tutuklamalarla halkın seçimlerini tanımayanlar, yok olmaya da mahkûmdur. 

Tıpkı 1994’de DEP’li vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırıp tutuklatanların bugün tarihin karanlık dehlizlerine mahkûm edildiği gibi.

Her gün biraz daha büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Bizleri yok etmek isteyenler, baskı, zülüm, işkence ve her türlü insanlık ayıbı yapanlar, unutmasınlar ki yönetme yetkisi anahtarı halktadır. Ve bizler barışı, demokrasiyi, hukuku, doğayı, kadın haklarını, doğal insan haklarını savunanlar olarak; hatırlamak, görmek istemediklerinden daha fazlayız. Ve bildiğimiz, inandığımız demokratik değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Daha aydınlık günlerde buluşmak ümidiyle, gerçekleştirilen kongrenin hayırlara vesile olması diler, tüm halkımızı ve katılımcıları tekrardan saygıyla, sevgiyle selamlıyoruz. 

(Haber Merkezi)