HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Encu, “Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasıyla birlikte aslında Kürdistan’daki bütün seçilmişlerin tutuklanmasının zemini hazırlanıyor. Kürtlerin buna nasıl yaklaşacaklarını ölçmeye çalışıyorlar ve buna göre politikalarını önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacaklar” dedi.

Encu’nün açıklamaları şu şekilde:

“Şimdi silah zoruyla belediyelerimize el koymaya çalışıyor. Bu Kürt halkının iradesine yönelik saldırıdır. Bundan 100 yıl önce masada Kürt halkının kaderi belirlenmişti. Ancak bugün Kürtler 4 parçada kendi kaderlerini belirlemek istiyor ve artık statüsüz yaşamak istemiyor. İşte buna yönelik bir tahammülsüzlük var. Bugüne kadar işgalciler kendilerini Kürt halkının statüsüzlüğü üzerine yaşattılar. Bunun sürmesini istiyorlar.

Ancak Kürt halkı ya 100 yıl daha işgalci güçlerin güdümünde köle olarak yaşayacaktır, ya da bu gelecek 100 yılı özgür ve eşitlik temelinde kuracaktır. Kürtler işte bunu kendilerine şiar edinmiş ve bu saldırılar da bu nedenle bu denli ağır yapılıyor. Bizler bu saldırılara karşı irademize, toprağımıza sahip çıkacağız.

‘SEÇİLMİŞLERİN TUTUKLANMASINA ZEMİN HAZIRLIYORLAR’

Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasıyla birlikte aslında Kürdistan’daki bütün seçilmişlerin tutuklanmasının zemini hazırlanıyor. Kürtlerin buna nasıl yaklaşacaklarını ölçmeye çalışıyorlar ve buna göre politikalarını önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacaklar. Eğer bugün sahip çıkarsak bu seçilmişlerimize, yarın diğer seçilmişlerimize o kadar kolay el uzatamayacaklar.

‘KİMSENİN SÖZ SÖYLEMESİNE İZİN VERMİYORLAR’

Artık toplumun tüm kesimlerine yönelik saldırılar var. Özgür basının tamamını kapattılar, çalışanlarını tutukladılar. Kimsenin söz söylemesine izin vermiyorlar. Bu saldırıları ancak direnişle kırabiliriz.

Şüphesiz, bu topraklar üzerinde ortak eşit bir yaşam hayali olan herkese çağrımızdır. Kendilerine ve iradelerine sahip çıksınlar. Diyarbakır halkı onbinlerle bu kirli zihniyete ve ‘işgalci’lere güçlü bir mesaj vermeli. Kürdün tek bir adım bile geri atmayacağını bu ‘işgalci’lere göstermeli”

(Kaynak: DİHA)