Aydın kent merkezinde HDP’nin seçim standına bir grubun saldırması sonucunda 3 HDP üyesi yaralandı, 3 HDP’li de gözaltına alındı. Urfa'da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine katılan bir grup, HDP’nin billboardlara astırdığı “Hayır” pankartlarını söktü.

Halkların Demokratik Partisi’nin Aydın Kent Meydanı’nda açtığı seçim standına bir grup sloganlar atarak taş, sopa ve bıçaklarla saldırdı. Saldırıda stand tamamen parçalanırken, HDP’nin afiş ve pankartları sökülerek yırtıldı.

dihaber’de yer alan habere göre saldırıda ismi öğrenilemeyen 3 HDP üyesi yaralandı. Yaralananlar hastaneye kaldırıldı. Saldırgan gruba müdahale etmeyen polis saldırıya tepki gösteren 3 HDP üyesi gözaltına alındı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Urfa’daki mitingine katıldıktan sonra dağılan kitle, HDP’nin billboardlara astırdığı “Hayır” pankartlarını söktü. Çevre güvenliğini alan yüzlerce polise rağmen, 15-20 kişilik grup billboardları rahat tavırlarla söküp yoluna devam etti. Polisler, gruba herhangi bir müdahalede bulunmadı.