Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, ilçe halkıyla bir araya gelerek bayram ziyaretlerinde bulundu. Bayram ziyaretinin yanı sıra mahallelerdeki evleri tek tek gezen Öcalan, halkın yaşadığı sorunları dinledi. 

Öcalan, bayramların temelinde dayanışma olduğunu belirterek, ilçeye geliş nedenini "Kin ve nefret sonucu harabeye çevrilen Yüksekova'da, her şeye rağmen yerlerini, yurtlarını terk etmeyerek onurlu bir duruş sergileyen halkımızla bayramımızı geçirmek için geldik buraya. Yüksekova'da yaşayan halkımızın yalnız olmadığını ve Yüksekova'nın her yerden hissedildiği göstermek için buradayız. Bu bayramı onlarla aynı havayı solumak için buradayız ve halkımızın acılarını paylaşıyoruz" sözleriyle açıkladı.

'SAVAŞ DEĞİL, NEFRET İZİNE RASTLADIK'

Kentteki gözlemlerini de paylaşan Öcalan, "Burada sadece savaşın izine değil, kin ve nefret izine rastladık. Soykırım dayatılmış ve sivil yerleşim alanları harabeye çevrilmiş. Düşmanca bir politika izlenmiş" dedi.

Yüksekova halkına, devlet güvenlik güçleri tarafından 'kentinizi terk edin' politikasının dayatıldığını söyleyen Öcalan, tüm baskı ve yıldırma politikalarına rağmen halkın kentlerini terk etmediğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Halkımız dik duruşlarıyla onurlarına sahip çıkarak topraklarını terk etmemiştir. Direnişin ve onurlu duruşun burada ne kadar sonuç verdiğine tanıklık ettik. Halkımız gerekli cevabı vermiştir." 

'YÜREKLERİMİZ YÜKSEKOVA İLE BİRLİKTE ATMALI'

Yüksekova halkının manevi dayanışmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Öcalan, ilçedeki tablonun dayanışmayla kısa sürede aşılabileceğini kaydetti. 

Bu nedenle tüm kesimleri Yüksekova ile dayanışma içerisinde olmaya davet eden Öcalan, "İnsanlık değerleri için tüm kesimlerin dayanışma içinde olması lazım. Yüksekovalıların tek beklentisi manevi olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek. Yüreklerimizin Yüksekova'yla birlikte atması gerek. Sadece maddi bir dayanışma değil aynı zamanda manevi anlamda da büyük bir dayanışma örneğidir" ifadelerini kullandı.

Yüksekova'nın yeninden en kısa sürede inşa edilmesi için dayanışmanın farklı çevrelere de yayılarak büyütülmesi gerektiğini söyleyen Öcalan, sözlerini şöyle noktaladı: "Bu vahşete en büyük cevap Yüksekova halkıyla dayanışmadan geçer ve bu dayanışmanın süreklilik kazanması gerek. Gelin Yüksekova'nın yaralarını birlikte saralım. Ben insanım diyen herkesin Yüksekova'yı yaşaması gerek. İnsanım diyen herkesin Yüksekova halkıyla dayanışması gerek."

Kaynak: DİHA