HDP Van Milletvekili Lezgin Botan,  görevine son verilen milli takım direktörü Fatih Terim'e verilecek tazminatı sordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanıtlaması istemiyle verilen önergede Terim'in alacağı tazminat bedeline dikkat çekildi. 

Botan, "Terim’in görevi boyunca aldığı yüksek maaşın dışında alacağı ifade edilen tazminat bedeli de yoksulluğun ve işsizliğin yüksek olduğu Türkiye’de vicdanları rahatsız etmiştir" dedi.

Botan, "Türkiye’de yoksulluk sınırı, işsizlik rakamları ve asgari ücrete ilişkin verilen ortadayken Türkiye Futbol Federasyonu’nun milli takım direktörlerine ve sporculara ödenecek maaş ve tazminatı aşırı yüksek tutmasının nedeni nedir?" diye sordu.

Lezgin Botan'ın verdiği soru önergesinde yanıt bekleyen sorular şöyle:

1 - Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in aldığı yüksek maaşın kamuoyundan uzun süredir tartışıldığı bilinmektedir. Bugüne kadar bu konuda bir düzenleme yapılmamasının nedeni nedir?

2 – Türkiye’de yoksulluk sınırı, işsizlik rakamları ve asgari ücrete ilişkin verilen ortadayken Türkiye Futbol Federasyonu’nun milli takım direktörlerine ve sporculara ödenecek maaş ve tazminatı aşırı yüksek tutmasının nedeni nedir?

3 - Dünyanın en fazla ücret alan milli takım teknik direktörü olan Fatih Terim’in, aldığı bu fahiş ücret karşılığında sağladığı başarılar nelerdir?

4 – Fatih Terim olayının kamuoyu vicdanını fazlasıyla rahatsız etmesinden dolayı milli takım direktörleri ve sporcuların maaşları ve tazminat bedelleriyle ilgili yeni bir
düzenlemeye gidilecek midir?

5 – Milli takımın görevine son verilen teknik direktörü Fatih Terim’e ödenecek 3.5 milyon Euro’luk tazminat ile en az kaç kişi istihdam edilebilir?