HDP’nin LGBTİ komisyonu, İzmir Kültürpark Fuarı’nda seçim standı açtı. Standa, “Tanışalım mı?”, “Biz’ler Gökkuşağı”, “Buradayız Alışın”, “Baraj Ne Ayol?” pankartları da dikkat çekerken, LGBTİ’lerin eşit yurttaşlığının anayasal güvence altına alınması ve LGBTİ dostu sosyal politikalar uygulanmasına ilişkin HDP’nin politikaları anlatıldı.

HDP'nin “LGBTİ’lerin Eşit, Özgür ve Onurlu yaşam Hakkı için Biz’ler Meclise” başlıklı bildirisi şöyle:

Partimiz cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliğini inkâr eden, görmezden gelen ve hâkim olan heteroseksizmin üzerinde yükselen düzene karşı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve baskıyı ortadan kaldırarak LGBTİ'lerin eşit ve onurlu yaşam sürdüre bilmelerinı sağlayacaktır.

Türkiye halklarını ve bu coğrafyada yaşayan tüm farklılıkları tanıyan yeni bir anayasa LGBTİ'lerin eşitliğini tesis etmek için de elzemdir. HDP, LGBTI'lerin tanınma sorununu önemli bir problem olarak görerek eşit yurttaşlığı anayasal güvence altına alacak adımları gerçekleştirecek ve bununla birlikte homofobik ve transfobik toplumsal kültürün dönüşümü yönünde yürütülen mücadeleyi geliştirecektir. LGBTİ'lerin kendilerine dair söz ve karar sahibi oldukları, örgütlü ve bireysel olarak idari ve siyasi karar mekanizmalarında doğrudan temsil edilebildiği yerel ve merkezi yönetim yapılanmalarını oluştu racağız.

Eğitim, sağlık, istihdam, barınma gibi alanlar başta olmak üzere tüm yasal mevzuatı LGBTİ'lerin eşit yurttaşlar olduğu kabulü ve korunması ilkesiyle kapsamlı biçimde düzenleyerek sosyal eşitsizlikleri gii derecek LGBTİ dostu sosyal politikaları hayata geçireceğiz. LGBTİ'lere yönelik ayrımcılık ve şiddete yönelik ulaşılabilir ve sonuç alıcı mekanizmaları oluşturacağız.

Seks işçilerine yönelik baskı, ayrımcılık ve şiddete son vermek üzere gerekli hukuki düzenlemeleri acilen hayata geçireceğiz, izleme mekanizmaları oluşturacağız. Eğitim, meslek edinme ve istihdam alanlarında sorumluluk alarak seks işçiliği yapmak istemeyen seks işçileri ve seks işçiliğine zorlanma riski altında olanlara yönelik politikalar geliştireceğiz, pozitif ayrımcılık uygulamalarını geliştireceğiz.