HDP’nin Diyarbakır Bismil, Bağlar, Yenişehir, Kayapınar, Sur, Lice, Silvan, Van Edremit, İpekyolu, Başkale, Çatak, Gürpınar, Özalp, Çaldıran, Mardin Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Muş Malazgirt, Bulanık, Varto, Batman Merkez İlçe, Şırnak Cizre, Silopi, İdil, Hakkari Merkez İlçe, Yüksekova, Dersim Merkez İlçe, Urfa Halfeti, Bitlis Tatvan, Ağrı Doğubeyazıt Belediye Eş Başkan Adaylarını belirlemek için halk yoklaması yapıldı.

Parti üyeleri, STK temsilcileri, 24 Haziran seçimlerindeki sandık görevlileri, yereldeki kanaat önderleri, toplumun her kesiminin temsilcilerinin katılımı ile yapılan halk yoklamasında yüzlerce aday adayı yarıştı.

Seçimlerde aday adayları kendilerini tanıtarak projelerini anlattı. Adayların tanıtımı Van İpekyolu’nda dondurucu soğuğa rağmen, yoğun katılım nedeniyle sokağa taştı.

Halkın yoğun ilgi ve katılım gösterdiği seçimlerde renkli görüntüler ortaya çıktı. Halk oylamasına kadınların yoğun katılımı özellikle dikkat çekti.

HDP’nin büyük bir sorumluluk üstlenerek demokratik yöntemlerle adaylarını belirleme yöntemi, halktan da tam destek aldı.

Aday adayları da halk iradesi sonucu ortaya çıkacak her türlü sonucu kabulleneceklerini belirterek, belirlenecek adaylar için çalışacaklarını taahhüt etti.

Yapılan seçimlerden sonra sonuçlar ilk olarak yerellerde halka ve katılımcılara duyurulacak. Daha sonra HDP Merkezi Seçim Komisyonu belirlediği takvim içerisinde belirlenen adayları toplu bir şekilde kamuoyuna duyuracak.

HDP halk yoklaması yapmadığı bölgelerde de merkezi eğilim yoklaması ile adaylarını belirliyor.

HDP ilk olarak Kars için Meclis Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’in adaylığını açıklamıştı.