Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) “yurtsever bağımsız Kürt adayları” lehine 12 Haziran seçimlerinden çekilme kararı aldı.

Hak-Par Genel Başkanı Bayram Bozyel yaptığı yazılı açıklamada, Kürt kurum ve şahsiyetlerden gelen yoğun talepler üzerine “yurtsever bağımsız Kürt adayları lehine” seçimlerden çeklimle kararı aldıklarını bildirdi.

Bozyel şu açıklamada bulundu: “Bilindiği gibi 12 Haziran 2011 genel seçimlerine yönelik olarak bir Kürt seçim bloğu oluşturmak amacıyla partimizin de içinde bulunduğu bir görüşme-diyalog süreci yaşandı. Ancak arzuladığımız ilkeli seçim işbirliği koşullarının oluşmaması nedeniyle partimiz, kendi başına seçim kararını devreye sokarak Yüksek Seçim Kurulu’na listelerini bildirdi. Bu süre zarfında kamuoyundan, Kürt kurum ve şahsiyetlerden birlik yönünde yoğun taleplerle karşılaştık. Kürt kamuoyundaki bu yoğun talebi ve Kürt halkının uzun erimli ulusal birlik beklentilerini dikkate alan partimiz, yurtsever bağımsız Kürt adayları lehine seçimden çekilme kararı almıştır.”

ANF