Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli 1. Olağanüstü İl Kongresi, Onur Müzikhol Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

HDP Kocaeli İl Kongresi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İşte bahar geldi. Bu bahar halkların baharı olacak. Bizler tüm farklılıklarımızla, Mezopotamya'mızı ortak vatana dönüştürmeyi başaracağız. HDP olarak daha büyük bir şekilde ilerleteceğiz" dedi.

Yüksekdağ’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Önümüze nice barajlar çıkarıldı. Ama bu yolda yürürken hiçbir barikatı tanımadık. Bu zorlu yolu yürürken, halkların gücüyle her barikatı yıkmayı başardık. Buradaki güç halkların birleşik demokratik güçleri olarak faşist zihniyete karşı başarılar elde etti. Kobanê'de kurulan demokratik yaşamdan bugüne mücadelenin tüm mevzilerinde yeni zaferler elde etmek için gücümüzü birleştirdik.

"Kocaeli'de de bir milletvekili çıkardık. O günden bugüne aldıkları yenilginin sonucunu halklara saldırarak çıkarmaya çalıştılar. Tek başına iktidar olamayanlar savaş çıkardılar. 7 Haziran sonra Suruç'tan bu yana 700'ün üzerinde insanımızı kaybettik. Bu savaşı başlatanlar, hala öldürmeye doymuyor. Ama biz karanlığın içinden direnerek ayağa kalkabileceğimizi çok iyi biliyoruz.

"Saray savaşı döneminde yitirdiğimiz tüm canlarımız direnmenin ahlaki bir sorumluluk olduğunu çok iyi biliyorlardı. Bizler de değerlerimize direnmeyi bir borç bilerek onlar gibi direnmeliyiz. Saldırı altında, kuşatma altında olanların direnişiyle dimdik ayaktayız. Onların direnişiyle daha büyük zaferler kazanacağız.

“DİRENİŞİ YENİ MEVZİLERE TAŞIMALIYIZ” 

"’Taş üstünde taş, baş üstüne baş bırakmayacağız’ diyenlere karşı direnenler bize çok büyük bir ders verdi. Bizler şehitlerimize borcumuzu ödemekle yükümlüyüz. Verilen canların her birisi binlerce kitleyi ve insanlığı ayağa kaldırdı. Milyonlarca bir halk mücadele varsa, direnenlerin yolundan asla dönmeyenlerin üzerinden devam ediyor bu mücadele. Direnişi yeni ve başarılı daha büyük mevzilere taşımak zorundayız. Bu ağır süreçte kendimize güvenimiz tam.

2023’E ULAŞAMAYACAKLAR

"Biz içimizde faşizmin barikatını aşacak gücü taşıyoruz. Yüzyıl boyunca zulüm yapanlar, tüm faşistler nereye gittiyse bu iktidar da oraya gidecek. Sanıyorlar ki korku yayarak halkları teslim alabilecekler. Sanıyorlar ki, bu zulüm iktidarını sürdürdükçe 2023'e ulaşacaklar. Başaramayacaksınız, zulmün iktidarını sürdüremeyeceksiniz. Çünkü kendi ayağınıza sıkıyorsunuz.

“SARAY'IN YAŞAMIMIZI KARARTMASINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

"Saray iktidarı kendi hizasında durmayan kadınlara, çocuklara dahi düşman. Kendi egemenlik algısı altında, yarattığı düşmana karşı tüm Türkiye halklarını savaşa sürüklemeye çalışıyor. Türk gençlerini Kürt gençleriyle karşı karşıya getirerek, kendi iktidarını ayakta tutmaya çalışıyor. Feda ettikleri sadece yoksulların çocukları. Bu kadar kirli bir savaşın iktidarı haline gelmiş durumdalar. Saray'ın yaşamımızı karartmasına sessiz kalmayacağız. Tüm demokrasi kesimleriyle birlikte demokrasi hareketi hayati bir önem taşıyor. Sözümüzdür bunu başaracağız. Saray karşısında halkların barış ve demokrasi bloğunu Türkiye ve Kürdistan halklarının gücü olarak ortaya çıkaracağız"

“ÖZGÜRLÜK İÇİN DİRENECEĞİZ” 

"Özgürlük için direneceğiz, daha çok birleşerek direneceğiz. Özgürlüğü yeni yaşamın direnciyle büyüteceğiz.

"Özgür ve yeni bir toplum için HDP'nin yeni yaşam örgütlülüğünü büyüteceğiz. Örgütlü bir halkı hiç bir diktatör zalim yenemez.

"Halkların ve bizlerin inadını göreceksiniz demiştik. Oluk oluk kan akıtmalarına rağmen bizi baraj altında bırakamadılar. O günden beri dertlerinden hiçbir yere sığamıyorlar. Saray'a sığamıyor. Derdinden Saray'da yatamıyor. Mecliste üçüncü büyük partisi olduğumuz, iktidar halısını çekip aldığımız için yatamıyor.

“BU BAHAR HALKLARIN BAHARI OLACAK” 

"İşte bahar geldi. Bu bahar halkların baharı olacak. HDP'nin yeniden örgütlenmesiyle direniş baharına dönüşecek. Direnişin baharını onurunu savunan tüm canlarımızla birlikte yeni bir geleceğe gitme azmimizi yıkamayacaklar. Yüksekova, Nusaybin, Cizre, Silopi'ye selam olsun. Bu vatan, yönetemediklerini vatandaşlıktan atacaklarını söyleyenlerin değil. Vatan sanki kendisinin sarayı. Bu topraklar senin değil. Bu zamana kadar hapsettiler, katlettiler şimdi de yönetemediklerini vatandaşlıktan atma derdindeler. Saray'dakinin hesabı şu, 'vatandaşlıktan at kurtul' Faşizimle gözü kararmış. Türkiye halkları zalimlere, darbecilere rağmen yaşadı, yaşattı. Siz gideceksiniz bu halk yine kalacak. Evren öldü, faşist general öldü, bu zulüm ona da kalmadı. Sen de bir gün öleceksin. Kusura bakma sen de fanisin. Ama halklar geleceği fani değildir, köklüdür. Halkların mücadelesi kazanacak. Bizler tüm farklılıklarımızla, Mezopotamya'mızı ortak vatana dönüştürmeyi başaracağız. HDP olarak daha büyük bir şekilde ilerleteceğiz. Abluka İmralı'da başladı. O tecridi ablukayı başlatanlar, onun ardından onlarca Kürt kentini abluka altına aldı. Katliamlar bitmiyor ama direniş de bitmiyor. Halkların Demokratik Partisi olarak direnişin merkezi olmaya devam edeceğiz."