Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Tokatlılar Gecesi'nde bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasında muhalefet ile bakanların toplantılarını iptal eden Almanya'ya yüklendi, “Ben istersem gelirim. Ve kapıdan sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım.” dedi.

İdamın tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Meclis'ten idam çıktığı anda onaylarım. George ne der, John ne der beni ilgilendirmez. Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatme ne der, Rabbim ne der beni o ilgilendirir" dedi.

Erdoğan, tutuklanan Die Welt muhabiri Deniz Yücel için Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kendisine "Serbest bırakırsanız memnun oluruz" dediğini aktarırken, Merkel'e "Dedim ki o gazeteci değil terörist" dedi.

Erdoğan, Yücel'in 1 ay Almanya Başkonsolosluğu'nda saklandığı iddiasını yeniledi. Erdoğan, "Bu adam terörist, gazeteci değil" diye konuştu. Erdoğan, gazeteci Can Dündar'ı işaret ederek Almanya'ya "Bu adam mahkûm olmuş, siz madalya takıyorsanız. Suçlulara yardım yataklık yapmadan dolayı yargılanmanız lazım. Bunu da söylüyorum" ifadelerini kullandı.

“Şimdi zannediyorlar ki Tayyip Erdoğan Almanya'ya gelecekti. Ya ben istersem yarın gelirim. Gelirim ve kapıdan da sokmadığınız zaman veya konuşturtmadığınız zaman da ben dünyayı ayağa kaldırırım” ifadelerini kullandı.

Hürriyet'te Hande Fırat imzasıyla çıkan 'Karargâh rahatsız' haberini de hatırlatan Erdoğan, "16 Nisan’da manşetler vasıtasıyla bizi hizaya sokmaya çalışanları hüsrana uğratacağız” diye konuştu.

Erdoğan, 'hayır' kampanyası yürüten muhalefeti de hedefine aldı ve "Hayır safında kimlerin buluştuğuna baktığınızda niyetler ortaya çıkıyor" dedi. Erdoğan; CHP, HDP, Saadet Partisi ve BBP'ye oy veren vatandaşlara da seslenerek "Gelin, bu tarihi reforma siz de destek verin. Bütün vatandaşlarımın 'evet'te birleşeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.