Sivil Dayanışma Platformu tarafından Yenikapı’da düzenlenen "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuşmasında HDP’ye yüklendi, tıpkı "Bunları baraj altında bırakın, AKP'yi tek başına iktidar yapın" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu gibi seçim mesajı verdi.

DEMİRTAŞ'A BAYRAK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a isim vermeden yüklenen Erdoğan, “Çıkmış birisi ne diyor? Bayrağa diyor saldırı mı var diyor. Daha ne olacaktı? Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. cesetlerini kendilerine ait paçavraya saranlar ve ondan sonra da bayrağa saldırı mı var? Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astılar. Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Ama şimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla, cazla bu iş yürümez” diye konuştu.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

"İNLERİNE GİRECEĞİZ"

"Biz teröre ve teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz. Dağ taş demeden, bunların inlerine girerek kovalayacağız. Bizim bir şehidimizin bedeli hiçbir şeyle mukayese edilmez. Fakat benim sizlerden bir ricam var.

1 KASIM MESAJI

"1 Kasım geliyor. 1 Kasım için sizlerden tarihi bir karar, tarihi bir gayret istiyoruz. Hani diyorlar ya, biz herhangi bir şey yapmıyoruz. Bakın ben söyleyeyim. 7 Haziran’da gittiler, muhtarları tehdit ettiler. Ve her hafta en az bir kez muhtarlarla toplantı yapıyorum. 400-350 muhtarı Ankara’ya davet ediyorum. Geçenlerde Güneydoğu-Doğu o bölgeden davet ettim 90 tanesi gelemedi. İnceledik, neden? Tehdit altındayız onun için gelemiyoruz dediler.  Cici çocuk… Siz kimi aldatıyorsunuz ya? Televizyon ekranlarında kimi aldatıyorsunuz? Şimdi 1 Kasım’a gidiyoruz, aynı oyunu yine oynayacaklar. Ama biz diyoruz ki bu millet adam gibi adam bu millet, inşallah bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır.

"550 TANE YERLİ MİLLETVEKİLİ İSTİYORUM"

"1 Kasım seçimlerinde TBMM’ye hangi partiden olursa olsun fark etmez, 550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimizi anlıyorsunuz değil mi? Şu anda Türkiye’nin tek ihtiyacı budur."