Başbakan Erdoğan, Belçika'ya işgücü göçünün 50. yıldönümü sempozyumunun kapanış oturumunda katılımcılara seslendi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada yolsuzluk operasyonuna ilişkin konuştu. Avrupa Birliği'ni (AB) yolsuzluk konusunda yanlı haberleri referans almakla suçlayan Erdoğan, Fethullah Gülen'in yayınlanan ses kaydındaki konuşmalar esnasında geçen 'ananas' sözlerine de göndermede bulundu ve "Biz paralel devlet yapılanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'de TC. devleti vardır. Biz Ananas devleti kurdurmayız. Bunu herkes bilsin" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"-2014 Türkiye AB ilişkilerinde yeni bir başlangıç olacak.

-Türkiye ile ilgili haberleri belirli kaynaklardan aldıklarını gördüm bundan üzüldüm.  17 Aralık operasyonu çok farklı şeklide algısı oluşmuş. seçime 2.5 ay kala yapılan operasyon hükümeti zor duruma düşürmek ve seçmenin oy tercihini etkilemek istediler.

-Yolsuzluğun olduğu bir ülkede, hazine 130 milyar dolara, bölünmüş yollar 17 bin km'ye ulaşabilir miydi?

-Üniversite öğrencilerine 520 TL burs ve kredi veriyoruz.  hastaneler, santraller, projeler bunlar mümkün müydü

-Sadece 3. havaalanı ihalesinde yatırımcı buraya 42 milyar dolar yatırım yapacak. Yargı operasyonu ile yatırımcının morali bozulmak isteniyor., 3. boğaz köprüsü inşası,  marmaray, yeni tüp geçit, birilerini rahatsız ediyor.

-Yasama organı yargıya müdahale etmez, ama yasama yargıyı güncellemekle mükelleftir. Yarınlar çok daha güçlü olacaktır. Türkiye tüm yıpratma gayretlerine rağmen dik durarak yoluna devam edecektir.

-Biz paralel devlet yapılanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'de TC. devleti vardır. Biz Ananas devleti kurdurmayız. Bunu herkes bilsin

-Bir yıldır Türkiye'de şehitler gelmiyor. Ama şehitlerin gelmesinden rant devşirenler var. Şehitlerin gelmesini bekleyenler var.

-Türkiye'de gelişmeye yönelik adımlar atılmaya devam ediliyor. Yeni demokratik paketlerle de rahatlamaya devam edecektir."