HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Başakşehir İlçe Örgütü'nün halkla buluşmak amacıyla Esenkent’te düzenlediği kahvaltıda konuştu.

Siyasi gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, Sykes-Picot Anlaşması’nı anımsatarak,  Kürdistan topraklarının paylaştırıldığını söyledi.

Demirtaş, "100 yıl geçtikten sonra yine başımıza çorap örerek felakete sürüklemek istiyorlar. Yapılan anlaşma ‘Kürtler başını kaldırmasın, güç olmasın’ diye hep birlikte karar aldılar. Benzer anlayışla katliam politikalarını hayata geçirdiler. Kürtler olarak bunu hak etmediğimizi dünyaya anlatmaya çalıştık. Üstümüze geldiler, isyan ettik," dedi.

Demirtaş, tüm bu durumun Türklük politikasının her yerde kabul ettirmek amacını taşıdığını söyleyerek, Kürtleri inkar eden Türklerin, Türklüğe de zarar verdiğini sözlerine ekledi.

Tek taleplerinin ortak vatanda eşit haklarla birlikte yaşamak olduğunu ifade eden Demirtaş, Kürdistan’ın en büyük parçasının Türkiye topraklarında olduğunu söyledi.

ERDOĞAN’A ‘VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA’ YANITI

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın "vatandaşlıktan çıkarma" çıkışına da yanıt verdi. Demirtaş, "Sen kimi nereden kovuyorsun? Burası bizim vatanımız. Biz bu topraklara geçerken uğramış yolcular değiliz" dedi.

'FAŞİZME KARŞI DİRENECEK GÜCÜMÜZ VAR'

100 yıl önce Kürtlere yaşatılanların örgütlü olmamalarından kaynaklandığını, bugün için ise örgütlü devasa bir halk olduklarının altını çizen Demirtaş, "Faşizme karşı direnecek gücümüz var. Bir halk kendi tarihini yazarken kendi elleriyle öz iradesiyle belirlerken bilinçli bir şekilde tarih yazmalıdır. Onurlu bir yaşam halkımızın hakkıdır" diye konuştu.