HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Maltepe Fındıklı Mahallesi’nde  iftar yemeğine katıldı. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Demirtaş, “Kadınından, gencine, yaşlısına herkesin umudunu Çankaya’ya taşımak için aday olduk” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Maltepe Fındıklı Mahallesinde iftar yemeğine katıldı. “Türkiye’nin cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş” sloganları ile yurttaşlar tarafından karşılanan Demirtaş halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Özellikle kadın ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Demirtaş’a beraberinde HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, yazar Ragıp Zarakolu eşlik etti. Kadınlar tarafından çiçeklerle karşılanan Demirtaş, alan gelerek kurulan iftar masasında yurttaşlarla birlikte iftarını açtı.

“ADİL BİR CUMHURBAŞKANININ NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERECEĞİZ”

Demirtaş, iftarın ardından kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasına halkla birlikte iftarını açtığı için gurur duyduğunu söyleyen Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP zihniyetine karşı halkı Çankaya’ya çıkartacaklarını ifade eden Demirtaş, “Bu kampanyanın en büyük özelliği sizlerin gönlünde büyüyor olmasıdır. Devletin, valisi, uçakları, kaymakamı olabilir. Ama arkasında samimi bir halk desteği yok. Öyle olsaydı TRT’ye talimat verip ‘beni çıkartacaksın’ demezdi” dedi. “Bizim arkamızda halk var” diyen Demirtaş, bunun da kendileri için en kıymetli ve değerli şey olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın mitinglerde sık sık söylediği “Yaradandan ötürü yaradılanı severiz” sözlerine atıfta bulunan Demirtaş, “Hem yaradılanı sevecek hem de Allah’ın yarattıklarına hakaret edecek. Başbakan’ın konuşmalarında sadece kan ve öfke var. Şimdi cumhurun başkanı böyle mi olur” diye sorarak tepki gösterdi.

Adil bir cumhurbaşkanının nasıl olması gerektiğini göstereceklerini dile getiren Demirtaş, amaçlarının da bu anlayışı Türkiye’ye yaymak olduğunu kaydederek, “ Kadınından, gencine, yaşlısına herkesin umudunu Çankaya’ya taşımak için aday olduk” dedi.

Demirtaş’ın konuşmasının ardından yurttaşlar, “Kürdistan seninle gurur duyuyor” sloganları atarak havai fişek, alkış ve zılgıtlarla Demirtaş’ı uğurladı. (imc)