Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya’nın başkenti Berlin’in Kreuzberg semtinde bulunan bir gösteri merkezinde HDP seçmenleri ile bir araya geldi.

Demirtaş’ın toplantısına Almanya’daki Yeşiller Partisi’nin Eş Başkanı Cem Özdemir de eşlik etti.

Burada bir konuşma yapan Demirtaş,  "Biz olmasak AKP, Tayyip Erdoğan ülkeye kan kusturacak. Bizden daha fazla Türkiye partisi yok" dedi.

Demirtaş'ın konuşması şöyle:

‘BİZDEN DAHA FAZLA TÜRKİYE PARTİSİ YOK’

“Demokratik bir yarış olsun, oylarımız düşsün. Halk eğer bizi cezalandırmak istiyorsa buna saygı gösterir daha çok çalışırız. Yaptığımız yanlışları düzeltiriz. Yıllardır hem büyük suç ve günah işlediler, hem de hazırlık yaptılar. Neye hazırlık yaptılar, başkanlık sistemi altında, sultanlığı, diktatörlüğü, Türkiye’ye getirmenin hazırlığını yaptılar.

“Başkanlık sistemi altında bir diktatörlük kurmak için en yakın çalışma arkadaşlarına bile ihanet etmiş. Birlikte partiyi kurdukları yakın çalışma arkadaşlarının üstüne basa basa saraya çıkmış. Günahlar, suçlar işlemiş. Sırf başkan olmak için.

“Biz olmasak AKP, Tayyip Erdoğan ülkeye kan kusturacak. Bizden daha fazla Türkiye partisi yok. Çünkü Türkiye iki renkten oluşmuyor. Siyah ve beyazdan oluşmuyor. Tıpkı sizler gibi rengarenk.

“Mücadeleyi boğmaya çalışacaklar. Kobani’de denediler, bak şimdi Cizre’de deniyorlar, Yüksekova’da deniyorlar, Nusaybin’de deniyorlar. Sandığa attığınız o zarf zannetmeyin ki bir kağıt parçasından ibaret. O kadar çok şeyi değiştiriyor ki. Sizin verdiğiniz oylar sadece bir vilayet için verilmiş oylar değil.” (İMC)