İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Turgut Öker, Meclise Can Gelecek seçim kampanyasına destek sunmak için gelen Hacı Bektaş Veli Dergahı Postnişini Veliyeddin Hürrem Ulusoy ve sanatçı dostları ile birlikte Maltepe’de halkla buluştu

Alevilerden açık mesaj: Bizlerle uğraşmayın!

Turgut Öker, 2. Halk buluşması etkinliği kapsamında kamyasını destekleyen sanatçılarla birlikte Maltepe Kardelen Düğün Salonunda kitlesel bir buluşma gerçekleştirdi.  Etkinliğe pek çok sanatçı  destek sunarken  Hacı Bektaş Veli Dergahı Postnişini Veliyeddin Hürrem Ulusoy da açıkça desteğini ilan etti.

Ulusoy; “Aleviler olarak Turgut Öker’i meclise göndermek zorundayız. Türkiye tarihinde ilk defa Alevi mücadelesinin içinden gelen, Alevi örgütlülüğünün her adımında emekleri, alın teri olan bir Canımız milletvekili adayı oldu” diyerek, Turgut Öker’in meclise gönderilmesinin tüm Alevilerin boynunun borcu olduğunu ifade etti. 

Veliyeddin Hürrem Ulusoy “Turgut Öker Alevilerin eşit haklar mücadelesinin içinden geldi, aday oldu. Biz de onu Alevi kimliğimizle desteklemek ve Meclise Can getirmek durumundayız” dedi. Alevilerin bu mücadelede başarısız olma gibi bir şanslarının olmadığının altını çizen Veliyeddin Hürrem Ulusoy;  Turgut Öker’in meclise girmesi ile birlikte “İleride umuyorum ki Alevi Bektaşi toplumu siyasi ve inançsal boyutta varlığını birliğini sağlayacak dosta düşmana ispat edecektir… ” diyerek sözlerini bitirdi.

ENGELLEMELERE RAĞMEN YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

 ‘Alevilik onurdur onuruna sahip çık’,  ‘Alevi hareketi engellenmez,’ ‘ Yaşasın halkların kardeşliği,’ ‘İnkara, ayrımcılığa, asimilasyona son’ sloganları eşliğinde konuşma yapan Turgut Öker, seçimlerde bölücülük yaptıkları yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

Öker, bağımsız aday olmasının, kimsenin oyunu bölmek gibi bir anlam taşımadığını ifade ederek, ”Benim kutsallığım; ezilenlerin, emekçilerin, sosyalistlerin, azınlıkların ve yıllardır yok sayılan Alevilerin eşit haklar mücadelesi davasıdır. O yüzden, beni adaylığımdan partilerin nasıl etkileneceği değil, ülkemizin geleceği ilgilendirmektedir” dedi.

İstanbul 1. Bölgenin dört bir yanında ‘Meclise Can Gelecek’ diyerek asılan afiş ve pankartlarının yırtılmasının ve toplatılmasının da altını çizen Öker “sizlerin oylarıyla seçilen belediye başkanları ve onların mensubu olduğu siyasi parti Alevilerin eşit haklar mücadelesi ile uğraşacağına, bu ülkeyi karanlığa sürükleyenlerin karşısına çıksın. Darbelere, Deniz Gezmişlerin idamına neden olmuş Demirel ve şimdi milletvekili listelerine aldığı Demirel’in adamlarıyla nasıl mücadele edeceğinin planlarını yapsın. Tüm baskılara ve engellemelere rağmen biz yolumuza devam ediyoruz. Ve eşit haklar mücadelemizi meclise taşımakta da karalıyız” diyerek,  “tüm Canları ve musahipleri bıkmadan usanmadan, gece gündüz demeden mücadele ederek İstanbul 1. Bölgeden yaktıkları meşaleye güç vermeye” çağırdı. 

DEMOKRAT HABER