CHP’nin 36’ncı Olağan Genel Kurultayı’nda 2’nci güne girildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 790 oyla 5’inci kez genel başkan seçildiği Kurultay’da gözler 60 koltuğu bulunan Parti Meclisi seçimine çevrildi.

Nergis Demirkaya ve Serkan Alan'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre 8’i Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’ndan 60 kişilik Parti Meclisi seçimi heyecanı sabahın ilk saatlerinde başladı. Yüzlerce adaylar kurultay salonunun çevresinde ve salon içinde tanıtım masaları kurdu. Kurultay salonu da adayları tanıtan afiş ve posterlerle donatıldı. Bazı adayların destekçileri destekledikleri adayın ismi yazan tişörtler giydi, ellerinde pankart ve bayraklarla salon içinde tur attı.

500’ÜN ÜZERİNDE ADAY

MYK üyelerinin içinden seçildiği Parti Meclisi için başvurular Kurultay’ın ilk günü alındı. Kurultay Divan Başkanlığı resmi açıklama yapmadı ama başvuruların çekilmelere karşı 500’ün üzerinde olduğu biliniyor.

ÇARŞAF LİSTE OLACAK

CHP Tüzüğü’ne göre Parti Meclisi seçimleri çarşaf liste ile yapılıyor. Ancak delegelerin talebi üzerine bu blok listeye çevrilebiliyor. Genel Merkez yönetiminin tavrının ise çarşaf liste olması bekleniyor.

ANAHTAR LİSTELER ÇIKACAK

Çarşaf listeyle yapılacak Parti Meclisi seçiminde Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik PM anahtar listesi ve 8’i PM’ye katılacak 12 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformu aday listesi çıkaracak. çıkaracak. Kılıçdaroğlu ile girdiği liderlik yarışını kaybeden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de anahtar liste çıkarması bekleniyor. Ayrıca CHP Milletvekilleri Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner’in öncülüğünü yaptığı “Gelecek İçin Biz” grubu da Parti Meclisi’nde temsil için çaba harcayacak.