Bakanlar Kurulu toplantısı ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Paris Katliamı'na ilişkin MİT belgesiyle ilgili konuştu. Belgeyi yalanlamayan Arınç, "bunun ne amaçla MİT adına servis edildiğinin açıklamasını bekleyeceğiz. Bu bazı kurumlarda çalışanların görevleri ve hukuk dışına ne kadar çıkabileceklerini göstermektedir" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirildi. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in yaşamını yitirdiği Paris Katliamına ilişkin ortaya çıkan MİT belgesine dair Arınç, “Paris'teki cinayetleri MİT'e atfedilen bir belge yayınlandı. MİT bu iddiaları yalanladı ve soruşturma başlattı. Bunun ne amaçla MİT adına servis edildiğinin açıklamasını bekleyeceğiz. Bu bazı kurumlarda çalışanların görevleri ve hukuk dışına ne kadar çıkabileceklerini göstermektedir. Bunların varlığının temizlenmesi çok önemlidir” dedi.