Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bozdağ, "siyasi tutuklulara af" ile ilgili bir soruyu da yanıtladı.

Bozdağ, soruları yanıtlarken, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin bulunduğunu, bunun dışında herhangi kimsenin bulunmasının mümkün olmadığını dile getirerek şunları ifade etti:

"İMRALI'DA SEKRETERYA" TARTIŞMASI

"İmralı'ya sekreterya tartışması kamuoyunda hükümetimizi yıpratmak için algı operasyonuna döndü. Sanki dışarıdan özel kalem gidecek, orada sekreter olacak, düzen kuracak gibi algı yapılıyor. Bu fevkalade yanlış, öyle bir şey yok.

Siyaseten de böyle bir şey yok, kanunen de bu mümkün değildir. İmralı'da Öcalan'ın yanında şu anda bulunan hükümlüler var. Bu hükümlüler azalır, çoğalır, orada ayrılıp gidebilir, başkaları gelebilir. Bunlar her cezaevinde olan rutin uygulamalardır. Diğer cezaevlerinde nasıl oluyorsa, İmralı'da aynı uygulamalar yapılmaktadır. Bir ayrıcalık söz konusu değildir."

"AF DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Bozdağ, başka bir soru üzerine, siyasi tutuklularla ilgili herhangi bir af düşüncelerinin olmadığını bildirdi.

Bekir Bozdağ, 300 siyasi tutuklunun serbest bırakılacağı yönünde bir açıklaması olmadığını ifade ederek, "Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sağlık sorunları nedeniyle cezaevlerinde tek başına yaşayamayacak durumda olanların sayısının sorulduğunu ve buna cevap verdiğini" belirtti.