Abdullah Öcalan’ın KCK’ye yazdığı mektubu 5 Nisan’da Kandil’e ulaştıran BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan BDP heyeti, bugün tekrar Kandil’e gitti.

ANF’nin haberine göre Demirtaş ve Önder’in, KCK’nin Öcalan’ın mektubuna yanıt mektubunu alarak geri döndükleri öğrenildi. 

Abdullah Öcalan, 3 Nisan günü kendisiyle görüşen, Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ile Pervin Buldan’dan oluşan BDP heyetine, Kandil ve Brüksel’e iletilmek üzere 2 mektup göndereceğini belirtmiş, mektuplar 5 Nisan gün heyete ulaşmıştı.

Aynı gün heyet üyeleri Demirtaş ile Önder Kandil’e, Buldan ise Brüksel’e mektupları ulaştırmak üzere yola çıkmıştı.

İçeriği açıklanmayan mektuplarda Öcalan’ın gerilla güçlerinin geri çekilmesi konusunda mesajlar ilettiği tahmin ediliyor.

Demirtaş ile Önder’in bugün Kandil’den aldıkları süreçle ilgili görüş ve önerilerin yer aldığı tahmin edilen KCK mektubunu önümüzdeki günlerde Öcalan’a ulaştırmaları bekleniyor.

Erbil'den ayrılmadan önce konuşan Demirtaş, "Kandil'in cevabını aldık. Ümit ediyorum ki hepimiz için hayırlı olur, Türkiye için hayırlı olur. Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümüne umut ediyoruz ki katkı sunar" dedi.

Sırrı Süreyya Önder ise, önce Diyarbakır'a sonra Ankara'ya gideceklerini ifade ederek, "Bunun kalıcı, onurlu, eşitlik temelli bir barışa vesile olmasını diliyoruz" dedi.