Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun savaş ortamına dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın olası 'başkanlığı' durumunda ülkenin içinde bulunduğu kaosu yaşamayacağını iddia etmesi ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın da Türkiye’de güven ve istikrarın güçlü olmasının AKP’nin güçlü bir şekilde iktidarını devam ettirmesinden geçtiğini söylemesiyle eş zamanlı olarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fedailiğine de soyunan 'başdanışman' Yiğit Bulut'tan da benzer bir çıkış geldi.

'İstikrar' ve 'Türkiye'nin geleceği için' Yiğit Bulut da Erdoğan'ın 'başkanlığına' işaret ederken, bir adım daha ileri giderek, "Başkan’ın Cumhur ile sahada kucaklaşma süreci başladı, bu kucaklaşma kalıcı, seçimle alakası yok, asla olmadı!" dedi. Bulut, bu 'kucaklaşma' sürecinin 'Yeni Türkiye tam olarak tesis edilene kadar' süreceğini de itiraf etti:

Star'daki "Öleceksek adam gibi ölelim" başlıklı yazısında konuyu kaleme alan Bulut'un yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Sevgili dostlar, SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANLIĞI makamı demokrasi kültürümüzün geldiği nokta itibariyle “başlı başına” bir devrim olmakla birlikte, bu koltuğa ilk defa seçimle oturan LİDER’in de attığı adımlar bu dinamiğin devamı niteliğinde...

Cumhuriyet tarihinde ilk defa Cumhur sandıktan çıkıyor ve “statü sembolleri” içinde kalmak yerine sahaya iniyor, Başkan Cumhur ile kucaklaşıyor... Bunu anlayamayanlar ve en önemlisi idrak edemeyenler, ne olduğunu anlamaya ve büyük resme bakmaya çalışsınlar, en azından Türkiye’nin geleceği için...

Sonuç: Başkan’ın Cumhur ile sahada kucaklaşma süreci başladı, bu kucaklaşma kalıcı, seçimle alakası yok, asla olmadı! Ve YERLEŞİK DÜZEN, iç-dış unsurlar çıldırsalar da bu SÜREÇ DEVAM edecek... YENİ TÜRKİYE TAM OLARAK TESİS EDİLENE kadar..."