Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis, “Orası Kıbrıs, Türkiye değil!” diyerek Başbakan’ın tutumunu kınadı.

Ziya Halis, “28 Ocak 2011 Cuma günü Kuzey Kıbrıs'ta 60 bini aşkın Türk'ün katılımıyla gerçekleşen miting Türkiye'de diplomasi dışı tepkilere yol açtı. Çözüm ile çözümsüzlüğün bir arada boy gösterdiği bu eşikte Türkiye adına, özellikle Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sergilediği aşağılayıcı, hırçın ve tehditkar tavırlar asla kabul edilemez” dedi.

BAŞBAKAN'IN TAVRI VESAYETÇİ, PEDERŞAHİ VE EMPERYAL ANLAYIŞININ GÖSTERGESİ

Ziya Halis sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kıbrıs'ta işler yolunda gitmiyor. AKP Hükümeti'nin Kuzey Kıbrıs'ta partizanca uygulamalara giriştiği, dinsel ayrımcılığa dayanan tutumlar sergilediği, adadaki neredeyse bütün Türklerin ortak kanaati haline gelmiştir.

29 Ocak 2011 günü İstanbul'da partimizin "Kıbrıs Sorunu ve Çözüm Önerileri" başlıklı konferansına katılan Kuzey Kıbrıs Türk Toplumu'nun parti ve sendikalarıyla bütün muhalefet liderleri şikayetlerini Türkiye'de basının ve çok sayıda dinleyicinin önünde bir kez daha ifade ettiler.

AKP İstanbul Milletvekili Sayın Canan Kalsın da orada konuşmacı olarak bulundu. Eleştirilerin bir bölümünü dinledi. Kuzey Kıbrıslıların hangi değerlendirmeleri yanlış, hangi tespitleri gerçek dışı, hangi suçlamaları haksızdı?

AKP hükümetinin ve Başbakan'ın tavrı tipik vesayetçi, anavatan-yavru vatan pederşahi ve emperyal anlayışının göstergesidir. Bu yaklaşım Kuzey'i, uluslararası yalnızlaşma ve izolasyondan kurtarmaz.”

VATAN SEVGİSİNİ, İHANET TERAZİSİNDE TARTMAK KİMSENİN HAKKI DEĞİL

Ziya Halis, “Başbakan, ‘Beslemeler’ diye söz ederek, Eroğlu'nun maaşının kaç para olduğunu sorarak, gösteriye katılanları kamera kayıtlarından tespit etme tehditleri savurarak, Kuzeylilerin onurlarını açık eksiltmeye çıkarma tavrından vazgeçmelidir. Barış özlemiyle yanıp tutuşan Kuzey Kıbrıslıların vatan sevgisini, ihanet terazisinde tartmak kimsenin hakkı değildir.” dedi.

DEMOKRASİYE YABANCI ZİHNİYET

Bu tavırların çözüme giden yolu tıkadığını ve barış için gerekli olan siyasal ve toplumsal iklimin yaratılmasını önlediğini dile getiren Halis, “Demokrasiye yabancı zihniyeti ve hükümet etme sorumluluğundan uzak bu davranışı şiddetle kınıyoruz. İki kesimli, iki toplumlu, çok dilli, çok kültürlü, çok inançlı, çok kimlikli, demokratik ve birleşmiş bir Kıbrıs Federasyonu'na giden yol, hiç şüphesiz bu tür davranışlardan geçmiyor.” dedi.

DEMOKRAT HABER