MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından partisinin Antalya kampında konuştu.

Bahçeli, "Kimse vazgeçilmez değildir. Nereye varmak istediğimizi sorgulayanlar yoldan çıkıp, yolunu şaşıranlardır" dedi.

Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk milletinin başarısıdır. Kendi kaderimize kendimiz yön verdik. Kendi söküğümüzü kendimiz diktik. 15 Temmuz ihanetine birlikte karşı koyduk. Yeni sistemin mimarı Cumhur ittifakıdır. Yeni sistemin işlemesi için bu ittifakın devam etmesi gerekmektedir. Bu ittifakın kazasız belasız devam etmesi milli beka için önemlidir. Cumhur İttifakı Türkiye'nin ruh köküdür. Cumhur ittifakı Türkiye'nin sistemsel açmazlarını telafi etmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 95 yıllık cumhuriyetimizi gelecek nesillere taşıma görevi üstlenmiştir. Yeni hükümet sisteminden geriye dönüş yoktur” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, İstanbul dışında Ankara ve İzmir'de de aday göstermeyecektir" dedi.

AİHM'in HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş için verdiği karar tepki gösteren Bahçeli 'Demirtaş'la ilgili çamur karar rezilliktir' diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşması şöyle:

"Nefesi kesilenler, nefsine yenik düşenler çıkmıştır. Bundan sonra da çıkmaları muhtemeldir. İnsanoğlu çiğ süt emmiştir. Yanlış istikametlere sürüklenmesi beklenmelidir. Geçmişin kuytu köşelerinde şuurumuzun merceğiyle baktığımızda hüzne perçinleşmiş pek çok ibretlik misal verilecektir.

"Davanın omzuna basanlarla, davaya omuz verenler tecrübeyle sabittir. ‘ben’ diyen, bencilliğe gömülen dünyanın kendi çevresinde döndüğüne aldanan nice insan bu dünyadan gelip geçmiştir.

‘BEN’ DİYENLER SİNSİ PLANLAR YAPANLARDIR’

"Hiç kimse davadan daha önemli değildir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Ne yaptığımızı, neyi amaçladığımızı, nereye varmak istediğimizi dar ufkuyla çürük ahlakıyla sorgulayıp dedikodu çarkında dönenler yoldan çıkıp yolunu şaşıranlardır. Şunu bilmenizi isterim ki, yoldan çıkan davanın önünde engeldir. ‘Ben’ diyenler sinsi planlar yapanlardır. Dava insanı akıldan önce adanmış bir yüreğe ihtiyaç duyacaktır.

Davayı yükseklere taşıdığımızda hepimiz eş zamanlı zirveye tutunması mukadder olacaktır.

Hiçbir şey saklı kalmaz, kalmayacaktır. İlkelerimizin çekim alanından çıkanlar, ahlâki ve fikri kayma yaşayanlar pişmanlık duymazlarsa, geri dönüş için gayret etmezlerse bize sadece gereğini yapmak düşecektir. Yufka yüreklerle çetin yollar aşılamamış, bundan sonra da aşılamayacaktır.

Kuru gürültüye fırsat tanımayız. Toprakta izi olmadan harmandan pay isteyenlere hoşgörüyle bakamayız. Türkiye'nin gerçeklerini şuurla karşılamalıyız.

31 Mart yerel seçimlerinin makul ve beklentilere uygun neticelenmesi bu aşamadaki en büyük arzumuzdur. Eğer 31 Mart'ta, 24 Nisan'ın rövanşını almak isteyenlere gün doğarsa, karşımıza çok büyük risk ve tehlikeler çıkacaktır.

Bunun emareleri şimdiden görülmektedir. Buna önlem alınmazsa yeni sistem öldürücü bir darbe alacaktır. Cumhuriyet'in 100. yılında seneler önce dile getirdiğimiz lider Türkiye yerine mağlup Türkiye ile karşılaşmamız kesinlik kazanacaktır. Zillet ittifakı bunu istemektedir.

CHP, İP, PKK, HDP, FETÖ boş durmuyor, el birliği yapmışlar Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ölüm fermanını açıklıyorlar. CHP de bu kervanın içindedir, Demirtaş'a el sallayan AİHM'in kararından memnun olan sadece CHP ve HDP değildir, İP de bunların arasına kaydını yaptırmıştır. Sevr muhitleri canlıdır, PKK FETÖ ortaklığı iş başındandır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini devirmek, 15 Temmuz'da yarım kalan işgali tamamlamak isteyenler son kozlarını 31 Mart'ta öne sürecekler. Bu oyunu gördük. Biz Türkiye'nin istikbali teminatı MHP'yiz. Neysek o'yuz, ne dediysek onu yaparız. Olayları akışına bırakamayız. Onlardan korkan onlar gibi olsun, alayı birden gelsin, hepsi zillet şemsiyesi altında toplansın hiç fark etmez. Eğilmez başımız, bükülmez bileğimizle Türk deriz, Türk milleti deriz.

Yok öyle 3-5 kuruşa 5 köfte yemek, yok öyle tilki ininde yatıp aslan pozu vermek. Türkiye iç ve dış tehditlerle boğuşurken hükümet kaybetsin de nasıl kaybederse kaybetsin demek vatana hissedilen sevgiyle bağdaşmaz. Milliyetçi Hareket Partisi taraftır, Türkiye'nin yanındadır. Cumhur İttifakı'nın tarafındadır. Türk milleti zilletin tuzağına düşmeyecektir. MHP de fedakarlığını millet için, bayrak için yapacak ve mutlaka gösterecektir.

Fedakarlığımız fikrimizin faziletidir. Yeni sistemin yerleşmesinin önümüzdeki en temel gündem olduğunu 31 Ağustos'ta anlatmıştım, ilaveten 27 ilin zillete geçmemesi uyarısında bulunmuştur, kayyumun yeni sisteme uygun tezahürünü önermiştim, dördüncü olarak MHP'nin il ilçe belde belediyelerini muhafaza edip daha fazlasını kazanması gerektiğini söylemiştir.

Biz 31 Mart 2019'a Cumhur İttifak'ı damga vursun istiyoruz demiştim.