AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Adıyaman’da semt pazarını ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdem, “Kiminle ortak noktaları buluşturabilirsek, bu CHP de olabilir, MHP de olabilir ikisinden birisiyle büyük ihtimalle koalisyonumuzu kurarız diye düşünüyorum” dedi.

Koalisyon için şu anda yorum yapmanın doğru olmayacağını, meclis başkanının seçiminden sonra görevlendirmeler neticesinde bunun netleşeceğini söyleyen Erdem, AKP’den ziyade diğer partilerin düşüncelerinin önemli olduğunu söyledi.

Erdem, Salı ya da Çarşamba gününden sonra somut adımların atılacağını belirtirken, “Hiçbir partinin ‘ben koalisyonda yokum’ deme hakkı yok. O zaman adama sorarlar, ‘siz neden siyasete girdiniz’ diye. Bölgemiz sıcak bir bölge. Dolayısıyla hızlı bir şekilde hükümetin hızlı bir şekilde kurulması gerekir. Bu noktada da hangi partiye ne görev düşüyorsa, partilerin bundan kaçma şansları yoktur. Kaçamazlar, kaçtıkları zaman da bedelini parti olarak ağır öderler. Ondan daha önemlisi ülkemizin bir takım bedeller ödemesi, buna kimsenin hakkı yok. Siyaset sorumluluk var. Evet ortaya çıkan tablo koalisyondur. Kiminle ortak noktaları buluşturabilirsek, bu CHP de olabilir, MHP de olabilir ikisinden birisiyle büyük ihtimalle koalisyonumuzu kurarız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.