AKP Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Meral Akşener öncülüğünde kurulacak partiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

“İnsan merkezliyiz, muhafazakar demokrat teşkilatlarımızla yerli ve milli bir partiyiz. Biz, hiçbir boşluk bırakmamışız" diyen Yazıcı, “Siyaset tarzımız, siyasette konuşlandığımız alan ve yer itibarıyla bir boşluk olduğu kanısında değilim. Kanatlanır kalkarsa nereye konacaklarını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Yazıcı, "Sözünü ettiğiniz kişi (Akşener) ve arkadaşları nasıl konuşlanacak, kalkabilecek mi? Nerede uçacak, nereye inecek bilmiyorum. Gelsin girsin de o zaman konuşuruz. Ben o alanda bir boşluk görmüyorum. Siz kendinize ne derseniz deyin, ‘merkez’ falan demekle bu işler olmaz. Bu işi millet takdir eder. Siyaset tarzımız, siyasette konuşlandığımız alan ve yer itibarıyla bir boşluk olduğu kanısında değilim. Şayet dediğiniz kişi de (Akşener) kanatlanır kalkarsa nereye konacaklarını hep birlikte göreceğiz. O zaman konuşuruz" ifadelerini kullandı.