Ağrı’da, PKK ile askerler arasında yaşanan çatışma bölgesine girmek isteyenlerin üzerine ateş açılması sonucu HDP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak’ın yaşamını yitirdiği, MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa’nın ise yaralandığı belirtiliyor.

Ağrı’nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Türk Silahlı Kuvevetleri’nin (TSK) bölgede operasyon başlatması üzerine PKK’liler ve askerler arasında yaşanan çatışma sonrası bölgeye gitmek isteyenlerin üzerine askerlerin ateş açması sonucu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak’ın yaşamını yitirdiği, MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa’nın ise yaralandığı belirtiliyor.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, çatışma bölgesine giren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyadin İlçe Eş Başkanı Nuri Şahin, askeri helikopterlerden üzerlerine ateş açılması sonrası 20 kişilik grubun ikiye dağıldığını ve içinde bulunduğu gurupta yer alan 6 kişinin askerlerce gözaltına aldığını aktardı.

Şahin, diğer grupta olan iki kişinin vurulduğuna dair bir bilginin kendilerine geldiğini ancak vurulanları henüz teyit etmediklerini de belirtti.

Şahin’in belirttiği diğer canlı kalkan gurubunda yer alanlardan biri olan Hamdullah Kılınç’tan alınan bilgilere göre ise açılan ateşte HDP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak yaşamını yitirdi, MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa ise yaralandı.

Bölgedeki gerginlik halen sürüyor.