PTT’de çalışan 14 bin taşeron işçinin kendi çabalarıyla kurduğu PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen’e üye olan işçiler daha önce de tehdit ve baskılarla karşı karşıya kalmış, bazı işçiler de hukuksuzca işten çıkarılmıştı.

İşten çıkarılan sendika yöneticileri ile ilgili açılan sendikal tazminat talepli işe iade davasının duruşması görüldü.

İzmir Adliyesi 22’inci İş Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sendika yöneticileri ve şirket yöneticileri ile tarafların avukatları katılırken, duruşmada dinlenen şirket yöneticilerinin sendikal baskı yapmadıklarını ileri sürdükleri öğrenildi.

Dava 8 Şubat tarihine ertelendi.

PTT-SEN BAŞKANI HALİT BÜYÜK: CAN GÜVENLİĞİM YOK

Duruşmanın ardından açıklamada bulunan PTT- Sen Genel Başkanı Halit Büyük, duruşmanın kendileri açısından olumlu geçtiğini ifade ederek, “Duruşmamıza katıldık. İşçileri tek tek arayarak sendikal baskı yapan şahıslar, sendikal baskı yapmadıklarına dair beyanda bulundu. Dava bizim açımızdan iyi geçti” dedi.

Geçtiğimiz cumartesi günü ise Bodrum'da bir şirket yetkilisi tarafından tehdit edildiklerini anlatan Büyük, şunları söyledi:

“Muğla'daki şirket yetkilisi İdris Oktay sendikal baskı yaptığını Bodrum'daki çalışanlarımıza kendisi itiraf etmiştir. Cumartesi günü Bodrum'da tatsız şeyler yaşadık. Şirket yetkilisi İdris Oktay beni kafamı kopartmakla tehdit etti. Ramazan Oktay'da yanındaydı. Bu nedenle can güvenliğim yok. Yavuz Çakır azmettirici olduğu için onun hakkında ve İdris Oktay ile Ramazan Oktay hakkında Bodrum Polis Merkezi'nde suç duyurusunu yaptım. Aynı zamanda savcılığa da bildirdik.”

'DİK DURUN'

Son olarak PTT Sen üyesi arkadaşlarına seslenen Büyük, “Bütün illerde kimler baskı yapıyorsa bu kişiler hakkında da tekrar suç duyurularımızı yapacağız. Teftiş kuruluna ve Çalışma Bakanlığı'na şikayetlerimizi yapacağız. Sizler dik durun. Bu bizim son çizgimiz. Burada yenilirsek 5-10 sene belki de PTT'ye taşeron işçiler için sendika giremez. Dik duralım. Biz bu işi bitireceğiz. Sizlere ne kadar istifa edin deseler de, sürseler de, işten çıkarmakla tehdit etseler de dik durun” diye konuştu.

Öte yandan tehdit eden şahısların da aynı zamanda Öz Haber İş Sendikası yöneticisi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Duvar